Bilgisayar Mühendisi Bilgisayarı Nasıl Olmalıdır?

Yusuf Cevizci

Kilopat
Daha fazla  
Bu sene üniversite sınavına gireceğim ve bilgisayar mühendisliği tercih edeceğim. Türkiye’de genel bir kanı var, mühendislik öğrencisinin laptopu olmalı ve okula götürmeli, diye. Bunun doğruluğu nedir? Ben paramı laptopa değil masaüstüne vermek istiyorum.

Okuldan okula değişiyor bizim okulda getiren yok ama bir dizüstü bilgisayar kesinlikle lazım olur öğrenciye.

Masaüstü bilgisayarını gereksiz programlarla doldurup yormak istemezsiniz. Okulunla ilgili bütün dersleri veya öğrenmeyi düşündüğün programlama derslerini falan hep dizüstü bilgisayarına kurarsın. Onun üzerinden çalışırsın.

Yani ikisi de lazım bence bir öğrenciye.

Okuldan okula değişiyor bizim okulda getiren yok ama bir dizüstü bilgisayar kesinlikle lazım olur öğrenciye.

Masaüstü bilgisayarını gereksiz programlarla doldurup yormak istemezsiniz. Okulunla ilgili bütün dersleri veya öğrenmeyi düşündüğün programlama derslerini falan hep dizüstü bilgisayarına kurarsın. Onun üzerinden çalışırsın.

Yani ikisi de lazım bence bir öğrenciye.
Bütün işlerimi masaüstü bilgisayardan halledebileceğimi düşünüyorum. İkisine birden bütçem yetişmez çünkü. Tam olarak öğrenmek istediğim şey: Dizüstü bilgisayar kesinlikle okula götürülmesi gereken bir şey mi?

Bir bilgisayar mühendisi son sınıf öğrencisi olarak yardımcı olmaya çalışayım. Derslerin kendileri için laptopa gerek yok. Labaratuardaki PC'lerde gerekli her şey oluyor zaten. Fakat kütüphanede ders çalışmak için mutlaka laptopa ihtiyacın var. İlk sene Fizik, Calculus gibi derslere pek gerekmesede 2.seneden itibaren mesleki dersler yüzünden çalışırken sürekli internete girip video izlemen, ders notu indirmen vs. gerekecek. Bu yüzden laptop şart. Ben sabırlı bir insanım diyorsan bütün bunları telefonla veya tablet ile de yaparsın ama tavsiyem kesinlikle laptop. Laptop'da illa gaming laptopu olmasına gerek yok. Benim laptop'um i3'lü. İçinde ekran kartı bile yok ama ders çalışmama yetiyor.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı