Bilgisayar mühendisi ne iş yapar?

Babayiğit16

Decapat
Daha fazla  
Bilgisayar mühendisleri genelde yazılım işiyle mi uğraşıyor? Yazılımla uğraşıyorlarsa neden direk yazılım mühendisliği okumuyorlar? Ben yazılımı hiç sevmiyorum fakat bilgisayarla çok ilgiliyim. Bu bölümü okumam doğru olur mu? Yani diyelim ki bir işe girdim orada ne yapacağım?

Bilgisayar mühendisleri genelde yazılım işiyle mi uğraşıyor? Ben yazılımı hiç sevmiyorum fakat bilgisayarla çok ilgiliyim. Bu bölümü okumam doğru olur mu?

Donanımsal işlerinde büyük çoğunluğu yazılımla ilgili olacağı için yazılım bilgiside gerekli. Network tarafında sunucu yönetimi gibi işler bile yazılımdan geçiyor. Hazır yazılımlar yetersiz kaldığında programlama kısmınıda bilmek gerekiyor. Her alanın uzmanlığında yazılım var. Ben Switch bağlarım Hub bağlarım diyorsanız mühendisliğe gerek yok tekniker olmak yeterli. Bizim ülkemizde bilgisayar mühendisi olup programlama bilmemek büyük eksiklik(iş yerleri ilanlarını incelemenizi öneririm)

Bilgisayar ile ilgili derken neyi kastettiniz? Bir sürü çalışma alanı var ve yazılım bile birden fazla alana ayrılıyor. Ben de okuyorum ama yazılım zerre kadar umrumda değil. Sadece ortalama bir bilgi yeter.

Donanımsal işlerinde büyük çoğunluğu yazılımla ilgili olacağı için yazılım bilgiside gerekli. Network tarafında sunucu yönetimi gibi işler bile yazılımdan geçiyor. Hazır yazılımlar yetersiz kaldığında programlama kısmınıda bilmek gerekiyor. Her alanın uzmanlığında yazılım var. Ben Switch bağlarım Hub bağlarım diyorsanız mühendisliğe gerek yok tekniker olmak yeterli. Bizim ülkemizde bilgisayar mühendisi olup programlama bilmemek büyük eksiklik(iş yerleri ilanlarını incelemenizi öneririm)
Bilgisayar mühendisliği de yazılıma giriyor ozaman?

Yazılım da işin içinde ancak onların asıl işi bilgisayarların içindeki parçaları geliştirmek. Yazılımcı biri donanım geliştirme öğrenmez ancak mühendislikte hem donanım, hem yazılım öğrenilir ve iş olanağı artar, ayrıca mühendislik alanlarında ciddi maaş imkanları olabiliyor.

Okumam doğru olur mu sizce? Bu bölümün alt dalları nelerdir? Yazılım hariç.

Yazılım da işin içinde ancak onların asıl işi bilgisayarların içindeki parçaları geliştirmek. Yazılımcı biri donanım geliştirme öğrenmez ancak mühendislikte hem donanım, hem yazılım öğrenilir ve iş olanağı artar, ayrıca mühendislik alanlarında ciddi maaş imkanları olabiliyor.
Yani parça geliştirmek derken mesela yeni ekran kartları çıkıyor örnek veriyorum RTX 3040 çıkacak onunla ilgilimi uğraşacağım anlayamıyorum?

Donanım ile ilgili çok ders yok, mikro işlemciler (tek "gerçek" donanım dersi buydu sanırım) ayrıca elektronik ve devre analizi vardı. Fakat asıl yüksek kredili dersler yazılımla ilgilydi, eğer yazılım derslerini geçemem diyorsanız hiç girmeyin o topa.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı