Çözüldü Bilgisayar mühendisi ne iş yapar?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Çözüm
Her bölümden mezun olup açıkta kalan var. Önemli olan alanında uzman olman, sen ustalığını gösterir isen şirketler zaten senin arkadan gelecek. Şimdi gelecek kaygını bırakıp kendini geliştirmeye odaklan, iş illa ki isteyeceğin şekilde iler ki zaman zarfında bulursun.
Etrafındaki her türlü cihazı yapabilir duruma getirene kadar eğitimden geçersin. Ancak dallara ayrılırsın ve belirli bir alana yönelirsin, gelecek olarak ben gömülü yazılım, internet, haberleşme ve yapay zeka olarak görüyorum açıkçası. İyi bir mantık yapısına, her türlü problemi uzun kısa çözüm farketmeksizin yapmaya ve iyi bir matematik bilgisinden geçiyor bu yollar.

Mantıksal ve matematiksel düşünme gibi nitelikler çok ön planda. Üniversite mezuniyetiniz sonrasında önünüzde çeşitli seçenekler var. Bu seçeneklerden bazıları:
-Freelancer olarak istediğin uzmanlık alanında tek seferlik işler yapıp para kazanmak
-Akademik alandan devam etmek, araştırma seviyelerini arttırmak. Özetle, daha karmaşık konular üzerinde uzmanlaşmak.
-Bir şirkette front-end veya back-end olarak çalışmak. Artık her şirketin öyle ya da böyle yazılımcıya ihtiyacı var. Yazılımcısız şirketler yavaş yavaş eleniyor.
-Türkiye edition: Müteahhit olmak :)

Güzel kardeşim inşallah olursun. Kendini hangi alanda geliştirirsen o alanda uzman olursun. Yazılım uzmanı olabilir. Donanım geliştirme uzmanı olabilirsin. Sana kalmış. Veri tabanlarıyla uğraşabilirsin.

Bilgisayar fakültesi 2'ye ayrılır.
1- Donanımsal
2- Yazılımsal
İkincisi zaten neredeyse farklı bölüm olarak biliniyor yani Yazılım Mühendisi.
Bilgisayar mühendisi ise yarı yarıya hem yazılımsal/donanımsal (donanım daha ağırlıklı) bilgiye sahip olur.
Çevrenizdeki özel şirketlerle anlaşıp onlara ortak partner olacak şekilde iş sahibi olabilir veya sadece şirket şirket (örn. güvenlik) scriptleri yazabilirsin. Benim babamın arkadaşı var kendisi bilgisayar müh. X şirketine güvenlik yaması yapıyor veya şirket içi bilgisayarlardan sorumlu olacak şekilde bakımını üstleniyor sorun olunca gidip ilgileniyor. Ayda 1 böyle bir yapıyor sonra tonla para alıyor böyle gezmediği ülke yok. Çevrende varsa konuş bilgilerini paylaş veya bilgine bilgi kat sana bunun cevabını en iyi bilgisayar müh. olan biri verebilir.

Arkadaşlar ben 8. sınıf öğrencisiyim ve bilgisayar mühendisi olmak istiyorum. Sorum şu bilgisayarı ne iş yapar ve ne gibi nitelik gereklidir?
Bunlare ek olarak gerekli eğitimleri alıp sistem uzmanı olabilirsin ve şirket server ve bilgisayarlarına bakım yapar, satın alma, yükseltme işlerini ayarlarsın, Exchange server kurarsın vs.

Milli işlemcilerimizi üretirsin ne güzel 😀 en kötü anakart editlersin.

download.jpg

Yani donanım üretebilecek fikre sahip olursun. Tabi mesele donanım üretmek değil asıl mesele; donanımı üreten makineyi üretmektir yeğen.

Bilgisayar fakültesi 2'ye ayrılır.
1- Donanımsal
2- Yazılımsal
İkincisi zaten neredeyse farklı bölüm olarak biliniyor yani Yazılım Mühendisi.
Bilgisayar mühendisi ise yarı yarıya hem yazılımsal/donanımsal (donanım daha ağırlıklı) bilgiye sahip olur.
Bu kısma katılamıyorum açıkçası bilgisayar mühendisi olarak. Bilgisayar ile ilgili olan her şeye giriş seviyede bilgi verilmesine rağmen senin kendi merakın sonucunda o tarafa ağır basıyorsun. Ayrıca yazılım ve donanım birbirinden ayırmak mantıklı gelmiyor. Donanıma bağlı bir yazılım yazıyorsun. Yazılımı da donanıma uyduruyorsun. İç içe olan şeyler birbirleri ile. En güzel örneği ise gömülü yazılımlar.
Milli işlemcilerimizi üretirsin ne güzel 😀 en kötü anakart editlersin.
Keşke o kadar kolay olsaydı o iş. :D
O dünyanın işini bir yılda bir ürün çıkarmak için en az 100 kişi donanım bölümünde uzman insanlara ihtiyacın var. Onları bu türlü bir iş yaptırırken de paraya kıyman gerekiyor, o yüzden ar-ge firmaları bu işe girişmiyor.

Bu kısma katılamıyorum açıkçası bilgisayar mühendisi olarak. Bilgisayar ile ilgili olan her şeye giriş seviyede bilgi verilmesine rağmen senin kendi merakın sonucunda o tarafa ağır basıyorsun. Ayrıca yazılım ve donanım birbirinden ayırmak mantıklı gelmiyor. Donanıma bağlı bir yazılım yazıyorsun. Yazılımı da donanıma uyduruyorsun. İç içe olan şeyler birbirleri ile. En güzel örneği ise gömülü yazılımlar.

Keşke o kadar kolay olsaydı o iş. :D
Elbette öyle ama Yazılım müh. olan biri yazılıma daha çok ağırlık verdiği için ayrı olarak belirtmiştim ki kavrayabilsin diye farkı. Yazılım müh. ile Bilgisayar müh. farkını anlaması açısından.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı