- Makaleler
- 10
Arkadaşlar ben 8. sınıf öğrencisiyim ve bilgisayar mühendisi olmak istiyorum. Sorum şu bilgisayarı ne iş yapar ve ne gibi nitelik gereklidir?
Bunlare ek olarak gerekli eğitimleri alıp sistem uzmanı olabilirsin ve şirket server ve bilgisayarlarına bakım yapar, satın alma, yükseltme işlerini ayarlarsın, Exchange server kurarsın vs.Arkadaşlar ben 8. sınıf öğrencisiyim ve bilgisayar mühendisi olmak istiyorum. Sorum şu bilgisayarı ne iş yapar ve ne gibi nitelik gereklidir?
Bu kısma katılamıyorum açıkçası bilgisayar mühendisi olarak. Bilgisayar ile ilgili olan her şeye giriş seviyede bilgi verilmesine rağmen senin kendi merakın sonucunda o tarafa ağır basıyorsun. Ayrıca yazılım ve donanım birbirinden ayırmak mantıklı gelmiyor. Donanıma bağlı bir yazılım yazıyorsun. Yazılımı da donanıma uyduruyorsun. İç içe olan şeyler birbirleri ile. En güzel örneği ise gömülü yazılımlar.Bilgisayar fakültesi 2'ye ayrılır.
1- Donanımsal
2- Yazılımsal
İkincisi zaten neredeyse farklı bölüm olarak biliniyor yani Yazılım Mühendisi.
Bilgisayar mühendisi ise yarı yarıya hem yazılımsal/donanımsal (donanım daha ağırlıklı) bilgiye sahip olur.
Keşke o kadar kolay olsaydı o iş.Milli işlemcilerimizi üretirsin ne güzelen kötü anakart editlersin.
Elbette öyle ama Yazılım müh. olan biri yazılıma daha çok ağırlık verdiği için ayrı olarak belirtmiştim ki kavrayabilsin diye farkı. Yazılım müh. ile Bilgisayar müh. farkını anlaması açısından.Bu kısma katılamıyorum açıkçası bilgisayar mühendisi olarak. Bilgisayar ile ilgili olan her şeye giriş seviyede bilgi verilmesine rağmen senin kendi merakın sonucunda o tarafa ağır basıyorsun. Ayrıca yazılım ve donanım birbirinden ayırmak mantıklı gelmiyor. Donanıma bağlı bir yazılım yazıyorsun. Yazılımı da donanıma uyduruyorsun. İç içe olan şeyler birbirleri ile. En güzel örneği ise gömülü yazılımlar.
Keşke o kadar kolay olsaydı o iş.![]()
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.