Bilgisayar Mühendisi Olmak için Hangi Derslere Çalışılmalı ?

Atombombasii

Hectopat
Makaleler
4
Yer
Kahramanmaraş
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Abilerim, ablalarım öncelikle merhabalar. Lise 1 öğrencisiyim. Küçüklüğümden beri bilgisayar mühendisi olmak istiyorum. Sizce zemin hazırlamaya program dillerini öğrenerek mi başlayayım; yoksa bu işi üniversiteye bırakıp şuan dersleri me mi odak vereyim?

Öncelikle derslerine odaklanmalısın mühendis olmak istiyorsan özellikle matematik ve fiziğin çok iyi olmalı, şimdiden sıkı tutarsan ileride çok rahat edersin. Derslerden arta kalan zamanlarda bilgisayarda oyun oynamak yerine kod yazmaya uğraşabilirsin ama kendini zorlamana da gerek yok.

Öncelikle derslerine çok çalış. İmkanın var ise kurslara gitmeni öneririm. Derslerin iyi olur okulu kazanınca vaktin olacak. Benim tavsiyem derslerine çok çalışıp iyi bir okul kazanman. Okulu kazanınca daha çok çalışman gerekecek. Başarılar dilerim.

Tüm derslerine hunharca çalış, güzel bir üniversite kazan. Neden Koç, Sabancı, Boğaziçi, Odtü, Bilkent, İTÜ, Yıldız Teknik kazanamayasın? Bunlar kendini geliştirdiğin taktirde kariyerine önemli etki edecek isimler.

9. ve 10. (belki + 11.) sınıfta bilgisayar olimpiyatlarına hazırlanırsan ilerde çok büyük avantajını görürsün. 11 ve özellikle 12'de YGS/LYS'ye çok iyi hazırlan, diğer her şeyi unut. Üniversiteye geçtiğindeyse temel dersler içinde Fizik ve en en en önemlisi Matematik çalış! Üniversiteye girerken matematik bildiğimi sanıyordum, şuan acı çekiyorum. Mühendis olacaksan çoğu zaman program yazmayacaksın, var olanı geliştireceksin. O yüzden matematiği ve soyut düşünmeyi iyice oturtman lazım. Biliyorsun bilgisayar var olmasını matematiğe ve fiziğe borçlu. Limit / Türev / İntegral üniversite matematiğinin başlangıcı zaten (Calculus 1-2), ondan sonra Sonlu Matematik (Discrete) sonra Diferansiyel/Lineer Matematik ve Olasılık/İstatistik (Probability and Statistics) geliyor. Discrete ve Linear Algebra bilgisayar biliminde sıkça karşınıza çıkacak alanlar.
Özetle, önce YGS ve LYS yi halletmeye bak. 9-10. sınıfta da temellerini algoritma öğrenerek at. Dil öğrenmek o kadar da büyütülecek bir şey değil, zaten belli başlı dillere hakim olduğunda o kategorideki tüm dilleri anlayıp kullanacak hale geliyorsun. Önemli olan algoritma öğrenmek. Dili algoritmayı uygulamak için kullanıyorsun en başta. O yüzden Bilgisayar Olimpiyatlarına hazırlanırsan algoritma kurma becerin önemli ölçüde artacaktır.
Kusura bakmayın biraz dağınık yazdım bu saatte.
Öğlen Data Structures finalim var ve çalışasım yok hala, o yüzden burda sürtüyorum.:rolleyes:

P.S Benim gibi olmayın.

9. ve 10. (belki + 11.) sınıfta bilgisayar olimpiyatlarına hazırlanırsan ilerde çok büyük avantajını görürsün. 11 ve özellikle 12'de YGS/LYS'ye çok iyi hazırlan, diğer her şeyi unut. Üniversiteye geçtiğindeyse temel dersler içinde Fizik ve en en en önemlisi Matematik çalış! Üniversiteye girerken matematik bildiğimi sanıyordum, şuan acı çekiyorum. Mühendis olacaksan çoğu zaman program yazmayacaksın, var olanı geliştireceksin. O yüzden matematiği ve soyut düşünmeyi iyice oturtman lazım. Biliyorsun bilgisayar var olmasını matematiğe ve fiziğe borçlu. Limit / Türev / İntegral üniversite matematiğinin başlangıcı zaten (Calculus 1-2), ondan sonra Sonlu Matematik (Discrete) sonra Diferansiyel/Lineer Matematik ve Olasılık/İstatistik (Probability and Statistics) geliyor. Discrete ve Linear Algebra bilgisayar biliminde sıkça karşınıza çıkacak alanlar.
Özetle, önce YGS ve LYS yi halletmeye bak. 9-10. sınıfta da temellerini algoritma öğrenerek at. Dil öğrenmek o kadar da büyütülecek bir şey değil, zaten belli başlı dillere hakim olduğunda o kategorideki tüm dilleri anlayıp kullanacak hale geliyorsun. Önemli olan algoritma öğrenmek. Dili algoritmayı uygulamak için kullanıyorsun en başta. O yüzden Bilgisayar Olimpiyatlarına hazırlanırsan algoritma kurma becerin önemli ölçüde artacaktır.
Öğlen Data Structures finalim var ve çalışasım yok hala, o yüzden burda sürtüyorum.:rolleyes:

P.S Benim gibi olmayın.
CTIS hakkında ne düşünüyorsunuz?

P.S Benim gibi olma.
Algoritmayı öğrenmek için aklınızda bulunan iyi bir kaynak var mı?

Arkadaşlara katılıyorum programlamayı üniversiteye bırak matematik fizik çalış diğer derslerinde fena olmasın başarılar sana inşallah kazanın

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı