9. ve 10. (belki + 11.) sınıfta bilgisayar olimpiyatlarına hazırlanırsan ilerde çok büyük avantajını görürsün. 11 ve özellikle 12'de YGS/LYS'ye çok iyi hazırlan, diğer her şeyi unut. Üniversiteye geçtiğindeyse temel dersler içinde Fizik ve en en en önemlisi Matematik çalış! Üniversiteye girerken matematik bildiğimi sanıyordum, şuan acı çekiyorum. Mühendis olacaksan çoğu zaman program yazmayacaksın, var olanı geliştireceksin. O yüzden matematiği ve soyut düşünmeyi iyice oturtman lazım. Biliyorsun bilgisayar var olmasını matematiğe ve fiziğe borçlu. Limit / Türev / İntegral üniversite matematiğinin başlangıcı zaten (Calculus 1-2), ondan sonra Sonlu Matematik (Discrete) sonra Diferansiyel/Lineer Matematik ve Olasılık/İstatistik (Probability and Statistics) geliyor. Discrete ve Linear Algebra bilgisayar biliminde sıkça karşınıza çıkacak alanlar.
Özetle, önce YGS ve LYS yi halletmeye bak. 9-10. sınıfta da temellerini algoritma öğrenerek at. Dil öğrenmek o kadar da büyütülecek bir şey değil, zaten belli başlı dillere hakim olduğunda o kategorideki tüm dilleri anlayıp kullanacak hale geliyorsun. Önemli olan algoritma öğrenmek. Dili algoritmayı uygulamak için kullanıyorsun en başta. O yüzden Bilgisayar Olimpiyatlarına hazırlanırsan algoritma kurma becerin önemli ölçüde artacaktır.
Kusura bakmayın biraz dağınık yazdım bu saatte.
Öğlen Data Structures finalim var ve çalışasım yok hala, o yüzden burda sürtüyorum.
P.S Benim gibi olma.
Algoritmayı öğrenmek için aklınızda bulunan iyi bir kaynak var mı?