Bilgisayar mühendisine 6 bin TL PC tavsiyesi

Tuxera

Femtopat
Katılım
7 Eylül 2020
Mesajlar
2
Sa. Bu sene bilgisayar mühendisliği kazandım. 4K - 6klik bir bütçem var. WP gruplarında Monster ya da MSI oyun bilgisayarları önerıyorlar onları estetik ve taşınabilirlik olmadıkları için istemiyorum. İnce kolay taşınan bir bilgisayar istiyorum. Önerdiğiniz bir bilgisayar modeli var mı?
- RAM olarak 8 mi 16 mı?
-Işlemci olarak tavsiyeniz nedir?
-Ekran kartı olarak ne önerirsiniz(CS gibi oyunlar ve dersler için)

İlk defa foruma yazdığım için hatam olabilir, kusura bakmayın.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ram 16 olması hem kodlamada hem de günlük kullanımda daha iyi olacaktır mümkünse 16 olan modellere bakın. Ne yazık ki AMD Mobil işlemci konusunda pek başarılı değil bu yüzden kesinlikle Intel olmalı. CS gibi oyunlar için MX ekran kartı yeterli olur zaten bilgisayar mühendisliği bölümü için alınan laptopların ekran kartı mimarlığın aksine çok önemli değil.
 
Neredeyse aynı kafadayız. Ben de oyuncu dizüstü kullanıyordum, gereksiz ağırlık taşımak gibi geldiği için satıp masaüstü topladım. Şu anda da basit simulasyon ve kodlama + memlekete gittiğimde hafif oyun için bir laptop alma düşüncem var. Aradığınız bütçeye Huawei D 15 çok uyuyor bence. Hem hafif, hem aşırı küçük ekranlı olmayan (15") hem de taşınabilirliliğiyle bir bilgisayar mühendisnin içine yarar. Ryzen Apu grafiğiyle de çoğu basit görüntü işini görür. He, solidworks kullanacak bir makinacıyım, cad kullancak inşaatçı, mimar vb. yim deseydin o zaman işler değişirdi ama çoğunluk işin kodlama olacağını düşündüğüm için yüksek işlemci gücüne ihtiyacın yok diye düşünüyorum.
D 15 bir ay kadar önce 3850 liraydı, param olmadığı için alamadım hâlâ da yok ama şu anda trendyolda indirimde. Diğer istelerde 5000 civarı. Karar senin tabii ki.
 
Lenovo'nun Ideapad gibi daha çok amacı iş olan bilgisayarlarına bakabilirsiniz. İşlemci, bellek, depolama gibi şeyleri yüksek tutuyorlar, ve bir yazılımcının da ihtiyacı olan şey bunlar olur. ThinkPad'ler ve Think serisi daha çok dayanıklılığı ile ön plandadır. Bende ThinkCentre var ve cidden aşırı sağlam bir makine.

Sözün özü, işlemci, bellek ve depolama konusunda iyi olacak bir bilgisayara bakmanızı tavsiye ederim, sadece iş odaklı kullanacağınızı düşünerek. Genelde Lenovo'nun bilgisayarları böyledir
 
Neredeyse aynı kafadayız. Ben de oyuncu dizüstü kullanıyordum, gereksiz ağırlık taşımak gibi geldiği için satıp masaüstü topladım. Şu anda da basit simulasyon ve kodlama + memlekete gittiğimde hafif oyun için bir laptop alma düşüncem var. Aradığınız bütçeye Huawei D 15 çok uyuyor bence. Hem hafif, hem aşırı küçük ekranlı olmayan (15") hem de taşınabilirliliğiyle bir bilgisayar mühendisnin içine yarar. Ryzen APU grafiğiyle de çoğu basit görüntü işini görür. He, SolidWorks kullanacak bir makinecıyım, Cad kullancak inşaatçı, mimar vb. yim deseydin o zaman işler değişirdi ama çoğunluk işin kodlama olacağını düşündüğüm için yüksek işlemci gücüne ihtiyacın yok diye düşünüyorum.
D 15 bir ay kadar önce 3850 liraydı, param olmadığı için alamadım hâlâ da yok ama şu anda Trendyol'da indirimde. Diğer istelerde 5000 civarı. Karar senin tabii ki.

Ben de D 15'e bakmıştım ama ekran kartı dahili olduğu içinn alma dediler harici ekran kartı olsun dediler Huawei'in bilgisayarları hem ince hem hafif ama ekran kartı işi biraz karışık geldi bana. Bir de ileride yükseltme yapılmıyor Huawei'lerde o da sıkıntı.
 
Ben de D 15'e bakmıştım ama ekran kartı dahili olduğu içinn alma dediler harici ekran kartı olsun dediler Huawei'in bilgisayarları hem ince hem hafif ama ekran kartı işi biraz karışık geldi bana. Bir de ileride yükseltme yapılmıyor Huawei'lerde o da sıkıntı.
Bu bilgisayar ultrabook konseptinde. Dahili grafik birimi ise harici nvidia MX 250 ile benzer. yani harici olmasıyla iş bitmiyor. Eğer 1600 serisi bir Nvidia harici gpu seçersen de kasanın kalınlaşacağı ve ağırlaşacağı kesin gibi. Hem 1600 serisi üstü gpu, hem de tasarım+hafiflik dersen fiyat 8-10 binlere çıkıyor.
 

Geri
Yukarı