Bilgisayar Mühendisliği 2. sınıf öğrencisine nasıl bir laptop alınmalı?

bulbul7

Decapat
Daha fazla  
Bilgisayar mühendisliği bölümü 2. sınıf öğrencisiyim. Üniversiteyi kendi şehrimde okuduğum için masaüstü bilgisayar kullanıcısıyım. Gerek derslerden, gerek de artık bir laptop sahibi olma ihtiyacımdan ötürü bir laptop alacağım. Sahip olduğum masaüstü bilgisayar işimi her alanda rahatlıkla görebilecek bir bilgisayar. Alacağım laptopa ayıracağım bütçe konusunda kararsız durumdayım. Almayı planladığım laptopu sadece iş için kullanmak üzere, "almışken beni yıllarca götürecek bir şey alayım" diyerek ekran kartsız ve i5 10. nesil işlemcili almayı planlıyordum. En az 3 yıl evimde oyun ve iş için yeterli masaüstü bilgisayarımla kalacağımı varsayarsak orta bütçeyle fazla masraf etmeden bu i5 10. nesil laptopu alırsam rahat edebilir miyim? Bu durumda laptop tavsiyeleriniz neler olur?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayar mühendisliği bölümü 2. sınıf öğrencisiyim. Üniversiteyi kendi şehrimde okuduğum için masaüstü bilgisayar kullanıcısıyım. Gerek derslerden, gerek de artık bir laptop sahibi olma ihtiyacımdan ötürü bir laptop alacağım. Sahip olduğum masaüstü bilgisayar işimi her alanda rahatlıkla görebilecek bir bilgisayar. Alacağım laptopa ayıracağım bütçe konusunda kararsız durumdayım. Almayı planladığım laptopu sadece iş için kullanmak üzere, "almışken beni yıllarca götürecek bir şey alayım" diyerek ekran kartsız ve i5 10. nesil işlemcili almayı planlıyordum. En az 3 yıl evimde oyun ve iş için yeterli masaüstü bilgisayarımla kalacağımı varsayarsak orta bütçeyle fazla masraf etmeden bu i5 10. nesil laptopu alırsam rahat edebilir miyim? Bu durumda laptop tavsiyeleriniz neler olur?
11.nesil öneririm. Ama bütçeye bağlı olarak çok daha iyi laptoplar bulunuyor.

Hocam eğer şu anda mevcut bilgisayarınız ile idare edebiliyorsanız 1-2 ay bekleyip M1 işlemcili Macbook'lara bakmanızı tavsiye ederim. Biraz daha optimize edilirse çok iyi işler çıkaracağını düşünüyorum. M1 işlemciler yeni nesilde biraz daha ucuzlayacak.

Bilgisayar mühendisliği bölümü 2. sınıf öğrencisiyim. Üniversiteyi kendi şehrimde okuduğum için masaüstü bilgisayar kullanıcısıyım. Gerek derslerden, gerek de artık bir laptop sahibi olma ihtiyacımdan ötürü bir laptop alacağım. Sahip olduğum masaüstü bilgisayar işimi her alanda rahatlıkla görebilecek bir bilgisayar. alacağım laptopa ayıracağım bütçe konusunda kararsız durumdayım. almayı planladığım laptopu sadece iş için kullanmak üzere, "almışken beni yıllarca götürecek bir şey alayım" diyerek ekran kartsız ve i5 10. nesil işlemcili almayı planlıyordum. En az 3 yıl evimde oyun ve iş için yeterli masaüstü bilgisayarımla kalacağımı varsayarsak orta bütçeyle fazla masraf etmeden bu i5 10. nesil laptopu alırsam rahat edebilir miyim? Bu durumda laptop tavsiyeleriniz neler olur?

Laptopu okula götürmek için istiyorsan boş ver alma bence. Ben de ybs(yönetim bilişim sistemleri) 3. sınıfım yarı yarıya bilgisayar mühendislik derslerimiz var ilk yıl biraz az vardı tabii ama okula 1 kere götürdüm sadece laptopu. Zaten gerekli dersleri laboratuvarda görüyorsun. Şarj kablosuydu uzatma kablosuydu mouse siydi derken çanta çok ağır oluyor zaten pahalı bir şey de alırsan her gün götürdüğünde başına bir şey gelme olasılığı artar düşürürsün falan.(en azından benim düşürme potansiyelim vardı.) Bilgisayar az vardı hoca laptopunuzu getirebilirsiniz demişti ama bir tek ben getirmiştim ve kendimi enayi gibi hissettim. Ama tabii imkan yoksa yeterli laboratuvar falan yoksa ya da ödev sunacağın zaman sınıfta akıllı tahta yoksa(bizde yoktu sadece sinevizyon perdesi vardı) o zaman bilemem alınabilir. Bende geçen sene bilgisayar topladım bu sene okul açılınca özel yurtta kalacağım masaüstünü de götüreceğim artık laptoplar hem çok pahalı hem fazla ısınıyorlar. Benim laptop 7.000 TL falandı ama yine de birkaç kere okula götürürken çok dikkat ediyordum başına bir şey gelmesin diye o dikkat yordu beni aman çarpmayayım aman başına bir şey olmasın yemeğe falan bile giderken sıranın altlarına sokuşturuyordum çalınmasın falan diye. Bende biraz paranoyaklık da var uzaklaştığımda aklım hep onda oluyordu o yüzden en iyisi masaüstü bence.

Son düzenleme:
11.nesil öneririm. Ama bütçeye bağlı olarak çok daha iyi laptoplar bulunuyor.
Yorumunuz için teşekkür ederim. Sizin bir alt yorumunuzda da 11. nesil işlemcili bir bilgisayar önerilmiş. Acaba neden 10. nesildense 11. nesil üzerinde yoğunlaştınız sorabilir miyim?
Laptopu okula götürmek için istiyorsan boş ver alma bence. Ben de ybs(yönetim bilişim sistemleri) 3. sınıfım yarı yarıya bilgisayar mühendislik derslerimiz var ilk yıl biraz az vardı tabii ama okula 1 kere götürdüm sadece laptopu. Zaten gerekli dersleri laboratuvarda görüyorsun. Şarj kablosuydu uzatma kablosuydu mouse siydi derken çanta çok ağır oluyor zaten pahalı bir şey de alırsan her gün götürdüğünde başına bir şey gelme olasılığı artar düşürürsün falan.(en azından benim düşürme potansiyelim vardı.) Bilgisayar az vardı hoca laptopunuzu getirebilirsiniz demişti ama bir tek ben getirmiştim ve kendimi enayi gibi hissettim. Ama tabii imkan yoksa yeterli laboratuvar falan yoksa ya da ödev sunacağın zaman sınıfta akıllı tahta yoksa(bizde yoktu sadece sinevizyon perdesi vardı) o zaman bilemem alınabilir. Bende geçen sene bilgisayar topladım bu sene okul açılınca özel yurtta kalacağım masaüstünü de götüreceğim artık laptoplar hem çok pahalı hem fazla ısınıyorlar. Benim laptop 7.000 TL falandı ama yine de birkaç kere okula götürürken çok dikkat ediyordum başına bir şey gelmesin diye o dikkat yordu beni aman çarpmayayım aman başına bir şey olmasın yemeğe falan bile giderken sıranın altlarına sokuşturuyordum çalınmasın falan diye. Bende biraz paranoyaklık da var uzaklaştığımda aklım hep onda oluyordu o yüzden en iyisi masaüstü bence.
Tabii okulumuzun imkanları mevcut ancak dersin hocası bizzat dersi uygulamalı işlediğini, herkesin laptop getirmesini istediğini söyledi. Tabii laptop'u olmayanların 2'li 3'lü gruplarla çalışabileceğini söyledi ama verimini siz düşünün. Bir yandan da ileriye dönük Erasmus vs. planları için de laptop benim için bir gereklilik olacak. Bir an önce almakta fayda gördüm.

Son düzenleme:
Öncelikle hafif bir şey almalısın. Her gün okula getir götür gerçekten zorlayacak çünkü bir noktadan sonra. Evde oyun bilgisayarı varsa oyun laptoplarından uzak durmakta fayda var. Ben Ryzen işlemcili tercih ederdim o da şu yüzden; mesela tatile ya da başka bir yere gittim arada canım iki el arkadaşlarla Online oyun atmak istedi APU işlemciler sayesinde bu iyi kötü mümkün oluyor. Intel'in dahili grafik performansı nasıl bilmiyorum gerçi. Ama ben tercihimi Huawei Matebook D16'dan yana yaptım ve hiç de pişman değilim. Önerim hafif bir 16 GB RAM'li laptop almanız. D16'yı da öneririm

Yorumunuz için teşekkür ederim. Sizin bir alt yorumunuzda da 11. nesil işlemcili bir bilgisayar önerilmiş. Acaba neden 10. nesildense 11. nesil üzerinde yoğunlaştınız sorabilir miyim?

Yeni nesilde bir önceki nesil kıyasla daha fazla performans artışı ve güç tüketiminde azalma olur.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı