Bilgisayar Mühendisliği bölümünde Teknoloji fak. ve Mühendislik fak. arasındaki fark nedir?

Edmond_Dantes

Decapat
Daha fazla  
Daha önce benzer konu açılmış. Teknoloji fakültesinde daha fazla pratik yapılıyor denmiş. Lakin merak ettiğim husus hem bilgisayar mühendisliği bölümünde durum nedir?
Hem de teknoloji fakültesinde matematik fizik gibi dersler daha mı az veya hafif oluyor? IMG_0740.jpeg IMG_0739.jpeg

Tek fark bazı teknoloji fakültelerinde uygulamaya daha çok ağırlık veriliyor. Ben mühendislik fakültesindeyim ve bizde stajlar sadece yaz döneminde yapılıyor (İstisnai durumlarda dönem içinde de yapılır). Ama teknoloji fakülteleri genellikle stajlarını dönem içinde yapmana olanak sağlar. Ders müfredatında değişiklik olmaz sadece diplomanda "Teknoloji fakültesi" ibaresi yer alır ama yine de mühendis olursun.
printf("Hello world!"); ifadesini her iki fakültenin derslerinde de görürsün.

Tek fark bazı teknoloji fakültelerinde uygulamaya daha çok ağırlık veriliyor. Ben mühendislik fakültesindeyim ve bizde stajlar sadece yaz döneminde yapılıyor (İstisnai durumlarda dönem içinde de yapılır). Ama teknoloji fakülteleri genellikle stajlarını dönem içinde yapmana olanak sağlar. Ders müfredatında değişiklik olmaz sadece diplomanda "Teknoloji fakültesi" ibaresi yer alır ama yine de mühendis olursun.
printf("Hello world!"); ifadesini her iki fakültenin derslerinde de görürsün.
E hocam pratik ağırlıklı olması daha iyi değil mi?

Fark yok, kafan çalışıyorsa ve ne yapacağını biliyorsan her türlü öğrenirsin zaten. Sonuçta uygulamalı bir bölüm değil, bilgisayarın olsun her şeyi yaparsın.

E hocam pratik ağırlıklı olması daha iyi değil mi?

Yıllar önce teknoloji fakülteleri teknik eğitim fakültelerinden çevirme olduğu için çoğu akademisyen mühendislik mezunu değildi o yüzden teknoloji fakültelerine önyargı vardı.

Ancak günümüzde bu durum değişti, şu anda teknoloji fakültesi akademisyenleri de oldukça iyi. Gayet tercih edilebilir. Algıyı kırmak pek kolay değil, o yüzden mühendislik fakültesi halen daha teknoloji fakütlesinden daha yüksek puanlı halde.

İş bulma noktasında işveren gözünde iki fakülte de aynı değerlendiriliyor, o açıdan ikisi de gayet tercih edilebilir.

Yıllar önce teknoloji fakülteleri teknik eğitim fakültelerinden çevirme olduğu için çoğu akademisyen mühendislik mezunu değildi o yüzden teknoloji fakültelerine önyargı vardı.

Ancak günümüzde bu durum değişti, şu anda teknoloji fakültesi akademisyenleri de oldukça iyi. Gayet tercih edilebilir. Algıyı kırmak pek kolay değil, o yüzden mühendislik fakültesi halen daha teknoloji fakütlesinden daha yüksek puanlı halde.

İş bulma noktasında işveren gözünde iki fakülte de aynı değerlendiriliyor, o açıdan ikisi de gayet tercih edilebilir.
Sağ olun hocam ben ders işleyiş müfredat vs açısından fark var mı diye sormuştum ama yokmuş anladığım kadarıyla.
Tek fark genelde farklı kampüslerde oluyor bu fakülte, merkez kampüste mühendislik fakültesi oluyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı