Çözüldü Bilgisayar Mühendisliği bölümüne girişte M.T.O.K programının avantajı var mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

wesnax

Centipat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba, halihazırda şu anda Biyomedikal Cihaz Teknolojileri Meslek Lisesinde okuyorum ve son sınıfındayım. Aylar öncesine kadar yapılan konferanstan öğrendiğim bilgiye göre bölümüm M.T.O.K programına dahil olduğunu ve Teknoloji Fakültelerine girebilmem konusunda esneklikler olduğunu öğrendim. Üniversite okumak isteyen birisiyim ve önceliğim Bilgisayar Mühendisliği veya Yapay Zeka Mühendisliği arasındaydı. M.T.O.K'a göre de Bilgisayar Mühendisliğine karşı giriş şansımın artabileceğini görüp üstüne yoğunlaşmak istedim. Aslında araştırdığım daha doğrusu araştırmaya çalıştığımda olumlu ve olumsuz konular görsem de şu an da gitmek istediğim üniversite Gazi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümü. Burada ki konular çok fazla aydınlatamadı beni ve gerçekten bilgilendirilmeye ihtiyacım var. Gazi Üniversitesinin M.T.O.K ile öğrenci alımı yapması da epey bir içimde soru işaretleri uyandırmış bulunuyor. Herhangi bir bilgisi olan var mı?

Çözüm

Burada sizin bölümünüzün Gazi Bilgisayar Mühendisliği (MTOK) Teknoloji Fakültesi ile uyumlu olduğu görünüyor. Meslek lisesi mezunları için olan ayrı kontenjandan faydalanabiliyorsunuz yani. Normal Mühendislik Fakültesi 455,50 puanla kapatmış, sizin aynı üniversitede başvuracağınız Bilgisayar Mühendisliği (MTOK) Teknoloji Fakültesi kontenjanı 369,50 ile.

Burada sizin bölümünüzün Gazi Bilgisayar Mühendisliği (MTOK) Teknoloji Fakültesi ile uyumlu olduğu görünüyor. Meslek lisesi mezunları için olan ayrı kontenjandan faydalanabiliyorsunuz yani. Normal Mühendislik Fakültesi 455,50 puanla kapatmış, sizin aynı üniversitede başvuracağınız Bilgisayar Mühendisliği (MTOK) Teknoloji Fakültesi kontenjanı 369,50 ile.

Çözüm

Tabii ki! Ama şimdi şöyledir; Benim okuduğum alan Tıp/Sağlık sektörüne dayanıyor o programdan yararlanıp Gazi'ye yerleşen öğrenciler yarı yarıya Bilişim, Elektrik/Elektronik'ten geliyor; biz de Elektrik/Elektronik dersleri gördük ama söylediğim gibi Sağlık alanına dayatılması üzerine böyle bir şeyin bölümden bölüme mümkün olabileceği konusunda endişelerim bulunuyordu ve okuldaki alan şefimize bunu sorduğum zaman o da bilmediğini söylemişti.

Son düzenleyen: Moderatör:
Attığım sitede tercih yapabileceğiniz görünüyor hocam dediğim gibi. Faydalanabiliyorsunuz kontenjandan. Birebir uyum aramıyorlar, bağlantı arıyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…