Yazılım ve bilgisayar mühendisliğinde gerçekten diplomanın önemi var mı?

full_HD

Hectopat
Daha fazla  
Cidden merak ediyorum çünkü yıllardan beri bana şey dendi "sen en iyi üniversitelere gitmediğin sürece diplomanın etkisi olmaz, bu yüzden CV'ni ve GitHub hesabını doldurmaya bak." dendi. Bu ne kadar doğru ne kadar yanlış bana açıklayabilir misiniz?

Cidden merak ediyorum çünkü yıllardan beri bana şey dendi "sen en iyi üniversitelere gitmediğin sürece diplomanın etkisi olmaz, bu yüzden CV'ni ve GitHub hesabını doldurmaya bak." dendi. Bu ne kadar doğru ne kadar yanlış bana açıklayabilir misiniz?
En iyi uniler egitsen de dogru. Senin becerilerin onemli okulun degil.

Kendini geliştirirsen iyi olabilir. Ama okulun önemi var. ODTÜ PC mühendisliği ilk 1.000 ile alırken başka üniversite ilk 100.000 ile alıyor. Farka bak. ODTÜ'ye girmek her yiğidin harcı değil. Ki çalışkan bir kişi zaten ODTÜ'de oluyor.

Bu demek olmuyor ki; üniversite her zaman önemli değil. ODTÜ, İTÜ ve Boğaziçi üniversitelerinden biri tuttu mu daha rahat iş bulursun. Bir de hoca seni beğenip referans mektubu alırsan, senden âlası yok.

Doğru denmiş. 2 seçenek var; top 5 üniversiteye dereceyle girmek veya ortalama üniversiteden iyi projelere dahil olarak çıkmak.
En iyi diye bahsettiğin ünilerde diploma iş buluyor. Onun dışında senin okuldayken ne yaptığın önem kazanıyor.
Okul hayatın boyunca mümkün olduğunca proje kovala, özellikle uluslararası bilinirliği olan yarışma vs ne bulursan. Diğer türlü ortalama bir okuldan ortalama bir mezun olacaksın ve senin gibi binlercesi olacak.

Bu durum eskiden böyleydi. Şu anda sektöre yeni girecek bir aday için diploma şart. Diploması olmayan birisinin yazılım sektöründe iş bulması özellikle de Junior bir aday için imkansıza oldukça yakın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı