Bilgisayar mühendisliği için 40-45 bin TL'ye şarjı uzun giden laptop önerisi

Bütçe
40.000-45.000
Bence Mac al daha güçlü cihazlar.

2 taraflı platform desteğin olur.
Bence de Mac al pozitif teknolojide öğrenci indirimiyle 40 küsure 16 GB RAM'li MacBook Air M4 al keyfine bak. Ekosistem dizmek zorunda falan da hissetme kendini. Şarjı uzun gidecek ve şarjdayken full performans istiyorsan basit oyunlar oynuyorsan LoL vs. gibi destek desen var. Net Mac almalısın. Huawei çöplerine Windows çöplerine bulaşma. Onlar seni Mac kadar idare edemez.
Bütçem M4 için 16, 256'ya yetiyor, 256 GB yetmez gibi geliyor, siz ne düşünüyorsunuz?

Merhaba, bu sene DGS ile bilgisayar mühendisliği kazandım, şehir değiştirmeyeceğim, yani hali hazırdaki sistemim evde duracak, bu yüzden çok güçlü olmasa da olur ama şarjı uzun giden bir laptop arıyorum, önerilerinizi bekliyorum.
Merhaba konudan alakasız ama bende DGS düşündüğüm için soruyorum DGS'ye ne kadar çalıştınız ve sınav zor muydu?

Merhaba konudan alakasız ama bende DGS düşündüğüm için soruyorum DGS'ye ne kadar çalıştınız ve sınav zor muydu?
Benim temelim iyiydi ama okumam ve soru çözmem yavaştı, 2 yıl boyunca bunu geliştirmeye çalıştım ama yine de çalışmalarımda pek ciddiyet yoktu, planlı programlı olarak ciddiyetle 1 yıl çalıştım ve 188 sıralama yaptım, eğer ciddiyetle ve planlı programlı gidersen sınav çok kolay geliyor, dersler ve konular zaten belli tamamen sizin çalışmanıza bağlı.

iCloud Plus alırsınız aylık 50 lira falan :D
İnternetim çok hızlı değil ve dışardayken mobil veri kullanacağım zamanlar da olacaktır, bu toplara girmek istemiyorum ama siz de 256 GB'ın yetmeyeceğini düşünüyorsunuz sanırım, değil mi?

Benim temelim iyiydi ama okumam ve soru çözmem yavaştı, 2 yıl boyunca bunu geliştirmeye çalıştım ama yine de çalışmalarımda pek ciddiyet yoktu, planlı programlı olarak ciddiyetle 1 yıl çalıştım ve 188 sıralama yaptım, eğer ciddiyetle ve planlı programlı gidersen sınav çok kolay geliyor, dersler ve konular zaten belli tamamen sizin çalışmanıza bağlı.

İnternetim çok hızlı değil ve dışardayken mobil veri kullanacağım zamanlar da olacaktır, bu toplara girmek istemiyorum ama siz de 256 GB'ın yetmeyeceğini düşünüyorsunuz sanırım, değil mi?

Bana yetiyordu artıyordu da. iCloud Plus'da Wi-Fi'a bağlıyken yedeklersiniz birçok şeyi neyse hocam daha iyi seçenek vardır kafanızda o zaman onu alın

Bana yetiyordu artıyordu da. iCloud Plus'da Wi-Fi'a bağlıyken yedeklersiniz birçok şeyi neyse hocam daha iyi seçenek vardır kafanızda o zaman onu alın.

İkinci el MacBook Air 16, 512 düşünüyordum ama şu an öğrendiğime göre yazılımlardaki bazı kütüphaneler Mac'e bazıları ise Windows'a özel oluyormuş, yani evdeki Windows bilgisayarımda kod yazsam sonra Mac'e taşıyıp kampüse gitsem, projeye devam etmek istesem veya çalıştırmak istesem proje hata verecek, kullanamayacağım, bu yüzden Windows'a döndüm şu an.

İkinci el MacBook Air 16, 512 düşünüyordum ama şu an öğrendiğime göre yazılımlardaki bazı kütüphaneler Mac'e bazıları ise Windows'a özel oluyormuş, yani evdeki Windows bilgisayarımda kod yazsam sonra Mac'e taşıyıp kampüse gitsem, projeye devam etmek istesem veya çalıştırmak istesem proje hata verecek, kullanamayacağım, bu yüzden Windows'a döndüm şu an.

Ben yazılım okuyorum son seneme geçtim şu an ve bugüne kadar Windows'ta olup da Mac'de olmayan hiçbir yazılım aracı IDE'si Tool'u görmedim açıkçası. Hatta Mac'de olup da Windows'ta olmayan gördüm asıl.

Ben yazılım okuyorum son seneme geçtim şu an ve bugüne kadar Windows'ta olup da Mac'de olmayan hiçbir yazılım aracı IDE'si Tool'u görmedim açıkçası. Hatta Mac'de olup da Windows'ta olmayan gördüm asıl.

Hem Windows hem MacOS çift bilgisayar mı çalıştınız?

Hem Windows hem macOS çift bilgisayar mı çalıştınız?

2 sene MacOS'da çalıştım kalan son 2 senem şu an dahil Windows PC kullanıyorum sanallaştırma yönünde birkaç adım atacağım için. Ayrıca 15 inç MacBook asla önermem M.2 15 inç kullandım resmen ağırlıktan hiçbir avantajı kalmamıştı Mac'in o mobilitesini çöp ediyor resmen. Sonrasında ise M3 kullandım. Şu anda da kutulu MacBook Air m4'üm var daha açmadım belki bir gün canım isterse açarım bilmiyorum ya da bir tane M4 Pro alırım bakacağız artık.

2 sene MacOS'da çalıştım kalan son 2 senem şu an dahil Windows PC kullanıyorum sanallaştırma yönünde birkaç adım atacağım için. Ayrıca 15 inç MacBook asla önermem M.2 15 inç kullandım resmen ağırlıktan hiçbir avantajı kalmamıştı Mac'in o mobilitesini çöp ediyor resmen. Sonrasında ise M3 kullandım. Şu anda da kutulu MacBook Air m4'üm var daha açmadım belki bir gün canım isterse açarım bilmiyorum ya da bir tane M4 Pro alırım bakacağız artık.
Yazılım kütüphanelerinin Mac'te ve Windows'ta farklı altetnatifleri vardır zaten ama okuduklarıma göre Windows'ta geliştirip Mac'de devam etmek istediğimde sorunlarla karşılaşacağım, çünkü aynı işi yapan Mac'teki kütüphaneyi ekleyip onunla projeyi tamamen düzenlemem gerekebilir, bu esnekliği bana sağlayamayacak.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı