Bilgisayar Mühendisliği için Hangi Liseyi Tercih Etmeliyim?

cileklikek

Hectopat
Merhaba, arkadaşlar. Bu sene 8.sınıfım, LGS'ye gireceğim. İleride bilgisayar mühendisi olmak istiyorum. Programlama dillerine ilgim var ve Online platformlardan(Udemy, YouTube vs.)Ders alarak, video izleyerek kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Fakat sınavdan dolayı çok ağırlık veremiyorum. Neyse efenim konuya gelelim. Sizce meslek lisesine gidip; hem mesleği öğrenip, hem de staja gidip kazanç elde etmek mi, yoksa Anadolu lisesinde 4 sene boyunca sadece bir sınav için çalışmak mı? Meslekte bilişim okuyup üniversitede 4 senelik bir bölüm kazanabilir miyim, dershaneye falan gitmeden? Anlıycanız kafam çok karışık, önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba, arkadaşlar. Bu sene 8.sınıfım, LGS'ye gireceğim. İleride bilgisayar mühendisi olmak istiyorum. Programlama dillerine ilgim var ve Online platformlardan(Udemy, YouTube vs.)Ders alarak, video izleyerek kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Fakat sınavdan dolayı çok ağırlık veremiyorum. Neyse efenim konuya gelelim. Sizce meslek lisesine gidip; hem mesleği öğrenip, hem de staja gidip kazanç elde etmek mi, yoksa Anadolu lisesinde 4 sene boyunca sadece bir sınav için çalışmak mı? Meslekte bilişim okuyup üniversitede 4 senelik bir bölüm kazanabilir miyim, dershaneye falan gitmeden? Anlıycanız kafam çok karışık, önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

Anadolu lisesi kesinlikle. Çünkü meslek liseleri şu an amaçlarından çıkmış durumda.

Mühendislik tercihinde meslek lisesinden gelenlere çok taviz veriliyor kendi özel kontenjanları falan var bizim 30 binden girdiğimiz yere onlar 150 binden yata yata giriyor o yüzden kararın kesin ise meslek lisesine gidebilirsin ama bir de 4 yıl ortam durumu var canını sıkabilirler. Ayrıca insanların meslek lisesi deyince bakışı değişiyor nedense.

Meslekten teknik bölüme geçiş yapabilirsin. Öyle yapman da daha iyi olur bence. Hem üniversiteye yönelik olur, hem de aynı zamanda bilişim öğrenirsin.

Mühendislik tercihinde meslek lisesinden gelenlere çok taviz veriliyor kendi özel kontenjanları falan var bizim 30 binden girdiğimiz yere onlar 150 binden yata yata giriyor o yüzden kararın kesin ise meslek lisesine gidebilirsin ama bir de 4 yıl ortam durumu var canını sıkabilirler. Ayrıca insanların meslek lisesi deyince bakışı değişiyor nedense.

Onlar M.T.O.K bölümleri oluyor, yani teknoloji fakültesi. Fakat bu bölümler daha çok uygulamaya yönelik oldukları için pek okunma taraftarı değiller. Onun haricinde meslekler pek avantajlı değil. @Vavien. hocamla bu konuyu konuşmuştuk hatta.

"Aselsan lisesi" gibi "425" puanı olan, başarılı bir "meslek lisesi" ise oldukça iyi. Benim hayalim:
Ayvacık fen lisesi. 8.2 dilim ile alıyor.

Meslekten teknik bölüme geçiş yapabilirsin. Öyle yapman da daha iyi olur bence. Hem üniversiteye yönelik olur, hem de aynı zamanda bilişim öğrenirsin.

Onlar m. T. O. K bölümleri oluyor, yani teknoloji fakültesi. Fakat bu bölümler daha çok uygulamaya yönelik oldukları için pek okunma taraftarı değiller. Onun haricinde pek avantajlı değil. @Vavien. hocamla bu konuyu konuşmuştuk hatta.

Günümüzde teknoloji fakülteleri akademisyenler açısından genelde daha şanslı ayrıca arkadaş zaten bilgisayar istiyormuş çok fark edeceğini de sanmam.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı