Bilgisayar mühendisliği için MacBook Air M1 alınır mı?

Alioglcn

Picopat

Merhaba dostlar bilgisayar mühendisliği için bu cihazı önerir misiniz?
M1 çip henüz kullanacağım tüm derleyiciler için uygun değil sadece rosetta2 ile çalışıyor bu durum problem yaşatır mı ne dersiniz?
Tecrübeli arkadaşların yorumlarını bekliyorum. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayar programcılığı okudum bitirdim. Herkes kod yazmak için nedense çok ahım şahım bilgisayarlar arıyor. Ben ne bilgisayarlarda kod yazdım. Bu algıyı kırın. Apple almayın tavsiyedir. Uyum problemleri yaşayabilirsin.

Oyun oynayan adam değilsen alınır. Oyun oynayacaksan üzer. Aynı fiyata Pro'su da var bu arada.

Oyun oynayan adam değilsen alınır. Oyun oynayacaksan üzer. Aynı fiyata Pro'su da var bu arada.
Oyun oynamıyorum ama 16gb ram istiyorum hocam. Attığınız model 8gb.

Bilgisayar programcılığı okudum bitirdim. Herkes kod yazmak için nedense çok ahım şahım bilgisayarlar arıyor. Ben ne bilgisayarlarda kod yazdım. Bu algıyı kırın. Apple almayın tavsiyedir. Uyum problemleri yaşayabilirsin.
Ben de appleci değilim ama piyasadaki stabilitesi en yüksek cihazlar ayrıca işlemcisi ve pil ömrüne de söyleyecek söz yok.
Apple alma sunum yaparken çok zorlanırsın. Security için yüksek ram ve yüksek kapasiteli SSD lazım. Geri kalanı için senin rahatlığına bakar.

Hocam 2. İsteğim de bu cihaz sizce hangisi tercih edilmeli ?

Temel seylerde sorun yasamazsin ancak uyum problemleri cekebilirsin zaman zaman.

Bugun gelistirdigimiz python projesinde M1 ile calisan arkadas bir turlu projeyi calistiramadi ARM64 e uyumlu paketler olmadigi icin.

Muhtemelen 1-2 nesil sonra bu problemler %99 oraninda ortadan kalkacak.

Uyumlulugu bir kenara birakirsak cok guzel bir cihaz, tavsiye ederim.

Temel seylerde sorun yasamazsin ancak uyum problemleri cekebilirsin zaman zaman.

Bugun gelistirdigimiz python projesinde M1 ile calisan arkadas bir turlu projeyi calistiramadi ARM64 e uyumlu paketler olmadigi icin.

Muhtemelen 1-2 nesil sonra bu problemler %99 oraninda ortadan kalkacak.

Uyumlulugu bir kenara birakirsak cok guzel bir cihaz, tavsiye ederim.
Teşekkür ederim yorumunuz için.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı