MacBook Air M1 alınır mı?

Viracoche

Hectopat
Merhaba. Yavaş yavaş yazılıma girişmek istiyorum web üzerine MacBook M1 alınır mı? Hem küçük hem de hafif olduğundan dolayı istiyorum. Sanırım 5 senelik bir cihaz ancak hala kullanan insanlar görüyorum, günümüz de hala kullanılır mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben MacBook Air M1'i 10 aydır kullanıyorum bataryası yüzde 93'e düştü ama genel olarak hafif ve ekranı 2K olduğu için güzel. Arada ekranı çok kirlenebiliyor sürekli silmek gerekiyor. Kamerası 720p oda ışığı düşük ortamlarda görüntülü görüşme yapıyorsanız görüntünüz karşıya iyi gitmeyebilir. Cihaz macOS 26 güncellemesini eylül ayında alacak muhtemelen 2 sene daha güncelleme alır. Eğer çok ağır proglamlama yapmayacaksanız cihaz yeterli olur eğer bütçeniz varsa 16 GB versiyonunu alın ileriye dönük olur ben 8 GB olan modeli kullanıyorum. Cihazda bu arada fan yok o yüzden fan sesi de yok. Eğer imkanınız varsa yeni çıkan modellere bakmanızı tavsiye ederim daha uzun ömürlü olur.

Ben MacBook Air M1'i 10 aydır kullanıyorum bataryası yüzde 93'e düştü ama genel olarak hafif ve ekranı 2K olduğu için güzel. Arada ekranı çok kirlenebiliyor sürekli silmek gerekiyor. Kamerası 720p oda ışığı düşük ortamlarda görüntülü görüşme yapıyorsanız görüntünüz karşıya iyi gitmeyebilir. Cihaz macOS 26 güncellemesini eylül ayında alacak muhtemelen 2 sene daha güncelleme alır. Eğer çok ağır proglamlama yapmayacaksanız cihaz yeterli olur eğer bütçeniz varsa 16 GB versiyonunu alın ileriye dönük olur ben 8 GB olan modeli kullanıyorum. Cihazda bu arada fan yok o yüzden fan sesi de yok. Eğer imkanınız varsa yeni çıkan modellere bakmanızı tavsiye ederim daha uzun ömürlü olur.
Aynen hala kullanılabilir ama eğer bütçe çıkıyorsa hiç m1 e bulaşmaya gerek yok, air m2 hem kozmetik olarak hem işlemci ve herşeyi ile tamamen yeni nesil bir laptop hissiyatına sahip ama m1 artık eski bir laptop olduğunu hissettiriyor yavaştan (5 yıl önce piyasaya çıktı m1)

Merhaba. Yavaş yavaş yazılıma girişmek istiyorum web üzerine MacBook M1 alınır mı? Hem küçük hem de hafif olduğundan dolayı istiyorum. Sanırım 5 senelik bir cihaz ancak hala kullanan insanlar görüyorum, günümüz de hala kullanılır mı?

Esenlikler, eğer web tabanlı projeler geliştirecekseniz MacBook Air M1 2K ekranı, klavye rahatlığı, inceliği, batarya performansı, işlem gücü düşünüldüğünde oldukça mantıklı. Yapay zeka modelleri ile uğraşacağımdan dolayı MacBook Pro M4 (Pro) modeline geçiyorum. MacBook Air M1 cihazımı satışa çıkarttım aşırı temiz elimi yıkamadan asla cihazı kullanmayan bir takıntılıyım :) Düşünürseniz haberleşelim.

M1 işinizi görür ama 2. el piyasasından almayacaksanız benzer fiyatlara daha güncel cihaza geçmekte fayda var.

Bu arada 8 GB yerine minimum 16 GB RAM tercih edin, 8 GB ile çok tıkanma yaşayacaksınız. Hatta 8 GB olanı alacağınıza hiç almayın o kadar diyorum. 8 GB olan ancak film izleme, müzik dinleme, haber okuma, tweet atma gibi basit işleri şişmeden yerine getirebiliyor.

M1 işinizi görür ama 2. el piyasasından almayacaksanız benzer fiyatlara daha güncel cihaza geçmekte fayda var.

Bu arada 8 GB yerine minimum 16 GB RAM tercih edin, 8 GB ile çok tıkanma yaşayacaksınız. Hatta 8 GB olanı alacağınıza hiç almayın o kadar diyorum. 8 GB olan ancak film izleme, müzik dinleme, haber okuma, tweet atma gibi basit işleri şişmeden yerine getirebiliyor.

16 GB Belleklerin daha iyi olduğunu inkar etmiyorum ama 8 GB bellekli modelleri çok küçümsemişsiniz. 3 senedir 8 GB MacBook Air M1 kullanıyorum. Xcode ile orta düzeyli iOS uygulamaları yaptım, Logic Pro ile müzik prodiksiyonu, basit video editleri yaptım, mix mastering yaptım, HTML CSS yazdım C++ ile satranç motoru geliştiridim... Bütün bunları konforlu şekilde yapabildim. Arka planda çok uygulama açmayacaksanız, çok kompleks video projeleriniz yoksa başlangıç için gayet yeterli. 16 gb alınması fena olmaz tabii.

Zamanında iPhone 11 daha çok güncelleme alacak dediğim için ciddiye alınmamıştım. Son g
Güncellemesi olsa da hala güncelleme alıyor. MacBook Air M1 en az 4 sene daha güncelleme alacaktır. Gecen seneye kadar Apple'ın resmi sitesinde satılıyordu. Apple'ın sitesinde satılan bir ürün genelde son satıldığı tarihten 5 sene sonraya kadar güncelleme alır. M1 gayet güçlü MacBook iPhone gibi değil termal anlamda daha iyi 2 senden çok daha fazla güncelleme alacaktır.

16 GB belleklerin daha iyi olduğunu inkar etmiyorum ama 8 GB bellekli modelleri çok küçümsemişsiniz. 3 senedir 8 GB MacBook Air M1 kullanıyorum. Xcode ile orta düzeyli iOS uygulamaları yaptım, Logic Pro ile müzik prodiksiyonu, basit video editleri yaptım, mix mastering yaptım, HTML CSS yazdım C++ ile satranç motoru geliştiridim... Bütün bunları konforlu şekilde yapabildim. Arka planda çok uygulama açmayacaksanız, çok kompleks video projeleriniz yoksa başlangıç için gayet yeterli. 16 GB alınması fena olmaz tabii.

Evet, dediğiniz gibi başlangıç için gayet ideal, ama bu gidişle ileride ideal olmaktan çıkacak. Ben 8'den 16'ya geçtiğimde resmen çağ atlamış gibi bir hızla karşılaştım, bu kadar fark olacağını asla tahmin etmiyordum. Dediğiniz gibi arka planda çok fazla program açık kullanıyorum ama açık kalması gerekli olan uygulamalar neticede. 8 GB'ı çok gömdüğümün ben de farkındayım ama 16 GB'a geçince farkı gerçekten hissediyorsunuz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı