Çözüldü Bilgisayar mühendisliği bölümü için MacBook Air M1 alınır mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

avogadro01

Yoctopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar bu yıl bilgisayar mühendisliği bölümüne yeni başlayacağım. Bilgisayarım eski olduğu için yeni bilgisayar olarak MacBook Air M1 almak istiyorum. Öğrenme açısından sorun yaşar mıyım, yani hocalar Windows'da ders işlerken ben Mac de sorun olur mu ya da hocanın kullandığı program Mac de olmaması gibi durumlar sorun çıkarır mı? Oyun oynamıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Merhaba arkadaşlar bu yıl bilgisayar mühendisliği bölümüne yeni başlayacağım. Bilgisayarım eski olduğu için yeni bilgisayar olarak MacBook Air M1 almak istiyorum. Öğrenme açısından sorun yaşar mıyım, yani hocalar Windows'da ders işlerken ben Mac de sorun olur mu ya da hocanın kullandığı program Mac de olmaması gibi durumlar sorun çıkarır mı? Oyun oynamıyorum.
Arkadaşlarına hocalara sor hangi uyuglamaları kullanıyorlar sonra şu siteden uyumlu olup olmadığna bakabilirsin.

Arkadaşlarına hocalara sor hangi uyuglamaları kullanıyorlar sonra şu siteden uyumlu olup olmadığna bakabilirsin.

Çözüm
Macbook laptopların işlem güçleri iyi, kimse buna karşı çıkamaz da. Ona göre de fiyatları tuzlu, kimse anasının karnından Elon Musk gibi çıkmıyor. Ek olarak bence yazılım ile ilgilenen birisinin illa Linux ile alakalı bir şey bilmesi gerekiyor, en azından şöyle 3-5 ay deneyimi olsun. Zaten bildiğim kadarı ile üniversitelerde de temel olarak Linux işletim sistemini anlatıyorlar. Şahsen ben Macbook'u tercih etmemin sebepleri Linux kuramamam ve kullandığı işletim sistemi bence çok kısıtlayıcı, tasarım falan çok hoş ama kapalı kaynak.

Benim önerim, Thinkpad düşünebilir. Hem sağlam hem ince bir laptop ve işini her türlü görecektir diye düşünüyorum.

Bazıları Apple haterlığı, bazıları Apple'ı sadece performans olarak anlatmış. Merak etmeyin, R7 5800U'da programlama yaparken yeter, M1 kullanırken de yeter. Burada söz konusu kısıtlamalar bence, ben olsam Thinkpad tarzı bir şey alırım. Ek olarak ben FOSS yazılımları daha çok beğeniyorum.
İyi de macOS bir GUI, altı Darwin. Port uyumluluk katmanları var, UNIX kodundan oluşturulmuş paketleri çalıştırıyor. macOS kadar *NIX'le içiçe başka sistem yok, native olanlar hariç.

İyi de macOS bir GUI, altı Darwin. Port uyumluluk katmanlrı var, UNIX kodundan oluşturulmuş paketleri çalıştırıyor. macOS kadar *NIX'le içiçe başka sistem yok, native olanlar hariç.

Aslında MacOS'a haksızlık ediyorlar sadece terminalde birkaç kod çalıştırdıktan sonra Store dışından dilediğin uygulamayı kurabiliyorsun dilersen eklenti kurabiliyorsun hangi noktada macOS kısıtlamalarından etkilendiklerini anlamıyorum.

Bilgisayar mühendisliği okumayı planlayan biri olarak, almanızı şimdilik önermiyorum.

Ben Linux desteği olmadığından dolayı almadım. Bilgisayar mühendisliğine büyük ihtimal sadece Windows bilmek yetmeyecektir.

*BSD'yi ben yedim herhalde.
1647551426283.png

Technopat Haberler

Geri
Yukarı