Bilgisayar Mühendisliği için Macbook Pro vs MSI Dizüstü

Arkadaş macOS kullanmak istiyorsa Hackintosh yapabilir. Ayrıca linkteki Macbook Pro, ekran ve Touchbar dışında pek bir önde olduğu özellik yok.
Hackintosh ile bilgisayarın ağırlığını yarıya düşürebilirse, ekranını macbook ekranı kadar kaliteli bir hale getirebilirse ve batarya ömrünü de en az 2 katına çıkartabilirse neden olmasın? He bir de ek olarak, MSI'ın iki modelinin de kasası plastik, onu da değiştirmesi lazım.

Yazılım konusunda Mac PC'ler daha iyi olsa da yazılım bulmada sorun yaşama olasılığın var. Oyun tasarımında da bulunmak istediğini belirtmişsin. Bu yüzden işlem ve görüntü işleme yeteneği yüksek bir Windows PC almanı tavsiye ederim. Çalışmaya başlayınca muhakkak Mac almalısın, ben de öyle düşünüyorum.

Hackintosh ile bilgisayarın ağırlığını yarıya düşürebilirse, ekranını macbook ekranı kadar kaliteli bir hale getirebilirse ve batarya ömrünü de en az 2 katına çıkartabilirse neden olmasın? He bir de ek olarak, MSI'ın iki modelinin de kasası plastik, onu da değiştirmesi lazım.
İşlemci olarak yetişebilirse, ekran kartı olarak düzgün bir seviyeye gelbilirse ve aradaki fiyat farkını indirebilirse olur bence. Ayrıca daha sonradan RAM ve HDD, SSD yükseltmesi lazım.

İşlemci olarak yetişebilirse, ekran kartı olarak düzgün bir seviyeye gelbilirse ve aradaki fiyat farkını indirebilirse olur bence. Ayrıca daha sonradan RAM ve HDD, SSD yükseltmesi lazım.

"Okula rahatça götürebileciğim, ve yazılım işlerimi de yürütebileceğim bir bilgisayar istiyorum. Oyun oynamayı kesinlikle düşünmüyorum (evde kasa var onun için) ama oyun geliştirmeye de hevesim var." yazmış arkadaşımız. Ciddi bir işlemci veya grafik gücüne ihtiyacı yok. Apple'ın fiyat politikası bu şekilde, pahalıya satıyor ve her kesime de hitap etmiyor, size katılıyorum. Arkadaşımızın verdiği 5-6 farklı ihtiyacın kaç tanesini MSI karşılayabiliyor, kaç tanesini Macbook karşılıyor? Buna bakmak gerekiyor, ben şahsi olarak Macbook sevmeyen birisiyim ve alacağımı da hiç sanmıyorum param olsa dahi. Fakat buna rağmen arkadaşımızın isteğine en iyi cevabı verecek bilgisayarın Macbook olduğu görüşündeyim. Katılırsınız yada katılmazsınız, bu beni çok ilgilendirmiyor.

Farketmez, ikisiyle de ogrencinin ihtiyaci olanindan fazlasini yaparsin.

Ben okurken Visual Studio vs MacOS'ta calismiyordu, Mac ile her zaman compatible kalamiyordun.
Simdilerde o tarz problemler daha az yasaniyordur okullarda, hem de hocalar ve ogrenciler daha kolay Mac e ulasabiliyor. ( Macbook air modeli yoktu ben universitedeyken, pro da daha pahaliydi gorece ) Bir kac sene once asistanlik yaptim okulda, ogrencilerin yarisinda Mac, yarisinda Win; pek azinda Linux vardi. Sonradan hic sorun olmaz kullandigin isletim sistemi, cunku ne yaptigini biliyor oluyorsun da; baslangicta hocada ne varsa ya da toplulugun cogunda ne varsa onu kullanmak daha kolay olacaktir.

Ben olsam kesinlikle MSI alirdim, cunku oyun performansi Macbook'u yaninda tovbe ettirir, ustelik yakin fiyattalar. Universitede bol bol oyun oynama firsatin oluyor, ozellikle ilk 2 sene.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı