Bilgisayar mühendisliği için mezuna bırakılmalı mı?

Hedefim bilgisayar mühendisliği, hedefim top 4-5 üniversite olmadığı sürece 50-40k bandında bir üniversite için mezuna bırakmalı mıyım? Bilgisayar mühendisliğinde üniversite önemli mi? Farz ediyorum; üniversite önemli olmasın, ben de normal bir üniversiteye gidersem bu durumun bende oluşturacağı psikolojik etkilerden biraz korkuyorum.
Nasıl bir yol haritası izlemeliyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
İstediğin üniversitede herhangi bir düşük puanlı mühendislik bölümünü yaz. İlk sene ortalamanı 3.50+ tut. Yatay geçiş ile bilgisayar mühendisliğine geç. Gg easy.
1-) Hocam diyelim ki 3.50 üzeri ortalama yaptım. Yatay geçişle bilgisayar mühendisliğine geçememe olasılığım var mı ? Eğer öyle olursa bildiğin duvara gümlemiş olurum :D

2-) Hocam düşük puanlı bir bilgisayar mühendislik okursam ilk sene 3.50 üzeri ortalama yapmak ne kadar zor ? Yani büyük bir risk var mı ortada ?

Üstteki arkadaşa katılıyorum. Ayrıca sınav seneye daha zor olacak daha fazla kişi girecek. Sıralamanız daha yüksek netlerle daha düşük bile olabilir.
Peki hocam yatay geçiş yapmak için gideceğim üniversitenin yatay geçişi destekleme gibi bir durumu var mı ? Tüm üniversiteler destekliyor mu ?

Son düzenleme:
1-) Hocam diyelim ki 3.50 üzeri ortalama yaptım. Yatay geçişle bilgisayar mühendisliğine geçememe olasılığım var mı ? Eğer öyle olursa bildiğin duvara gümlemiş olurum :D

2-) Hocam düşük puanlı bir bilgisayar mühendislik okursam ilk sene 3.50 üzeri ortalama yapmak ne kadar zor ? Yani büyük bir risk var mı ortada ?

Peki hocam yatay geçiş yapmak için gideceğim üniversitenin yatay geçişi destekleme gibi bir durumu var mı ? Tüm üniversiteler destekliyor mu ?
Benim bildiğim yks puanına da bakılıyor. Yks puanın çok düşükse hiç uğraşma derim. Çünkü herkes pc mühendisliğine geçmek isteyecektir. Dgs falan da hiç düşünmeden direk mezuna kal bence düzenli çalışırsan her türlü iyi sıralama gelir.

Benim bildiğim yks puanına da bakılıyor. Yks puanın çok düşükse hiç uğraşma derim.
Hocam emin misiniz ? Bence YKS puanına bakmaları çok mantıksız. Düşükten kastınız ne kadar düşük ?

Benim bildiğim yks puanına da bakılıyor. Yks puanın çok düşükse hiç uğraşma derim. Çünkü herkes pc mühendisliğine geçmek isteyecektir. Dgs falan da hiç düşünmeden direk mezuna kal bence düzenli çalışırsan her türlü iyi sıralama gelir.
Bkz. Yatay Geçiş Nedir? Nasıl Yapılır?

Ayrıca bir sorum daha var. Yatay geçişte belirlenen kriterlere uyduk. Herhangi bir sınava giriyor muyuz ? Yoksa başvuru mu yapıyoruz ? Başvuru yapmak aynı şey gibi mi YKS'de üni seçerken sıraya koyuyoruz ünileri onun gibi mi ?

Hocam emin misiniz ? Bence YKS puanına bakmaları çok mantıksız. Düşükten kastınız ne kadar düşük ?

Bkz. Yatay Geçiş Nedir? Nasıl Yapılır?

Ayrıca bir sorum daha var. Yatay geçişte belirlenen kriterlere uyduk. Herhangi bir sınava giriyor muyuz ? Yoksa başvuru mu yapıyoruz ? Başvuru yapmak aynı şey gibi mi YKS'de üni seçerken sıraya koyuyoruz ünileri onun gibi mi ?
Yeni yönetmeliğe göre %40 yks puanına bakılıyor. Siz yine de daha iyi araştırın hocam.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı