Bilgisayar mühendisliği mi yazılım mühendisliği mi?

Paytak Penguen

Kilopat
Katılım
1 Ağustos 2018
Mesajlar
5.788
Makaleler
3
Çözümler
16
Merhabalar.
Sayısal öğrencisiyim ve AYT'de çok kötü yaptığım için, 200.000 civarı bir sıralama yaptım.
Liseye başladığımdan beri bilgisayar Mühendisliği düşünüyordum.
Burada bilgili abilerime, hocalarıma da bir danışmak istedim.
Ücretli ve devlet olmak üzere seçeneklerim var, üniversite olarak hangisini seçeceğimi bilmiyorum. Şu anda bölüm konusunda kararı vermek daha öncelikli.

İlk olarak, anladığım kadarıyla üniversitelerde verilen eğitim yeterli olmuyor ve diplomadan çok yeteneklerine bakılıyor. Benim sıkıntım da burada başlıyor. Ben, genelde birisi bana öğretmeden ders çalışamıyorum. Daha önce Python öğrenme girişimlerim oldu, devamını getiremiyorum. Ayrıca ders çalışma konusunda hiçbir zaman bir düzenim olmadı, hiçbir zaman çok çalışamadım da. Ama dersi derste anlayabiliyorum. Yani, üniversitelerdeki eğitimin yeterli olmaması benim için büyük bir sorun. Bir düzen oturtabilir miyim bilmiyorum.

İkinci olarak, sanırım yazılım konusuna çok ilgi duymuyorum. Donanım daha çok hoşuma gidiyor ancak çeşitli videoları izlediğimde ve en basitinden bir anakarta, basit bir devre kartına baktığımda korkuyorum. İrili ufaklı yüzlerce parça olması korkutuyor. Ayrıca elektrik konusunda da iyi değildim. Yani, donanım konusunda da başarılı olabileceğimden emin değilim.

Üçüncü olarak, bu daha çok bir soru olacak.
Yazılım için matematik gerekli değil diyorlar. Kimisi gerekli diyor kimisi değil, ama anladığım kadarıyla değil. Basit matematik bilgisi yeterli. 11. Sınıfa kadar matematiğim var.
Bilgisayar mühendisliğinde matematik önemli mi? Diferansiyel, kalkülüs vs. garip şeyler varmış. Ben integral bile bilmiyorum, 12. sınıfta okula gitmediğimiz için. Dediğim gibi, pek kendi başıma çalışamadığım için öyle kaldı integral de. Bu tarz şeyler çok önemliyse bu da fikrimi değiştirmeme sebep olabilir. Çünkü yapabileceğimi düşünmüyorum. Ortaokul matematiği ne güzeldi. :)

Buraya kadar okuyup cevaplayan herkese teşekkür ederim. Ayrıca kararsız bir yapıya sahibim, bilgilerinizi ve deneyimlerinizi aktarıp yol gösterirseniz sevinirim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayar Mühendisliği bölümünde sadece yazılım görmüyorsun, bilgisayar parçaları, işletim sistemleri gibi alanları da görüyorsun. Yazılım Mühendisliği bölümünde ağırlık yazılım. Okuduğum Bilişim Sistemleri de ağırlıklı olarak Yönetim ile Yazılım Mühendisliği bölümlerinin derslerinden oluşuyor. Ayrıca, şunu belirteyim. Her şey kodlama ve programlama değil.
 
Yazılım konusunda orta seviye bir matematik yeterli bana göre, o kadar da önemli değil yazılım için.

Eğer yazılıma, kod yazmaya hevesiniz yoksa Yazılım'a yönelmeyin. Mühendislik daha doğru tercih olur büyük ihtimal.
Anladım. Orta seviye matematiğim var, o sıkıntı olmaz.
Evet, kod yazmaya çok hevesli değilim gibi.
Şöyle, dediğim gibi, cidden üniversitelerde bana yeterli eğitim verilmeyecekse yazılım mühendisliği yazmam. Ben kendim çalışamıyorum, benim derse girip öğrenmem lazım.
Kendimi tanıyorum ve bu özelliğimin değişeceğini düşünmüyorum. Yani, zorlamanın mantığı yok.
Bilgisayar Mühendisliği bölümünde sadece yazılım görmüyorsun, bilgisayar parçaları, işletim sistemleri gibi alanları da görüyorsun. Yazılım Mühendisliği bölümünde ağırlık yazılım. Okuduğum Bilişim Sistemleri de ağırlıklı olarak Yönetim ile Yazılım Mühendisliği bölümlerinin derslerinden oluşuyor. Ayrıca, şunu belirteyim. Her şey kodlama ve programlama değil.
Hocam tabi araştırdım, o kadarını biliyorum.
Benim bahsettiğim olay yukarıda yazdığım gibi.
Ben zaten bilgisayar mühendisliği tarafındayım. Eğer üniversitelerdeki yazılım eğitimi yeterli değilse yazmam. Üsküdar Üniversitesi düşünüyorum, iyi olacağını da düşünmüyorum. Çünkü kendim açıp öğrenmeyeceğimi biliyorum. Benim her şeyi derste öğrenmem gerekiyor.
 

Geri
Yukarı