Yazılım mühendisliği mi, bilgisayar mühendisliği mi?

Değilim :D Çünkü dil hocayla veya üniversiteyle öğrenilecek iş değil. Zaten her dilin toplasan 1-2 sayfalık kuralı var, onları bilsen dili bilmiş oluyorsun. Önemli olan o dili kullanmayı gerektirecek olan kafadır. Hazırda olan bir kodu yazmakla kendi fikrinle oluşturduğun kodu harekete geçirmek çok farklı şeyler. Okulda genelde hazır kodlar yazdırılıyor. Çok iyi üniversitelerde tabii ki kendini daha çok geliştirebiliyorsun. Ben düşük seviye bir üniversitede okuduğum için böyle memnuniyetsizlikleri normal buluyorum.
Anladım teşekkür ederim. Ama şimdi kafama takılan şey fikir olarak pek bir şey oluşmuyor aklımda yani ilgiyim, meraklıyım fakat sanki yetersizim gibi hissediyorum her neyse.

Yani demek istediğim şey bilinmesi en mantıklı diller olarak demiştim.
Bilinmesi en mantıklı diller diye bir dil grubu yoktur ancak başlamak için en mantıklı diller vardır. Başladıktan sonra da en çok talebi olan dillere yönelmeniz kariyeriniz açısından faydalı olacaktır.
Peki bahsettiklerime ek olarak yaptığım işi anlarken ve sadece Türkçe kurslardan, videolardan vs. yararlanmama gerek kalmayacak şekilde İngilizce dilini ne kadar iyi bilmem gerekiyor?
B2 yeterli. Ancak, yazılımın ana dili İngilizce olduğu için ne kadar üst düzey bilirseniz o kadar iyi.
Kendini geliştiren iyi bir yazılımcı, kendi dilini de oluşturabilir.
Doğru, kendini yetiştiren bir "programcı" da kendi dilini oluşturabilir. Ancak, yine de dışarıdan yetişen birisi "yazılımcı" olamaz.

Bilgisayar mühendisliği okuyanlara algoritmalar, mantık, veritabanları v.b. yazılımla ilgili dersler verilir. Bu dersler yazılım yapılarını tam anlamıyla kavramanızı sağlar. Bu dersleri alan kişiler daima bir adım önde olur.

Yazılımın da matematiksel yönü var. Özellikle yapay zeka tarafında. Yazılım mühendisleri bunları biliyorken alaylı bir "programcı" bilemez.

Bkz:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı