Bilgisayar Mühendisliği mi, Yazılım Mühendisliği mi?

Katılıyorum. Sağlıkta rahat iş bulunur da sevmeden yapılması imkansız bir meslek. Sevdiğin mesleği yaparsan her zaman iş bulursun. En kötü kendi işini kendin yaparsın. Sağlam bir üniden mezun olduğunda zaten adamlar seni hemen kapıyor. Hatta çok başarılıysan direk yabancı ülkeler kapıyor. Ama basit bir üniden mezun olursan zor iş bulursun. Önemli olan hep azimli olmak. Azimli insanlara ihtiyaç duyuyor ülkemiz
Aynen öyle ülkemizin azimli insanlara ihtiyacı var. Bugün ben de dahil sağlığa bi çok insan iş imkanları yüzünden geliyo ve ömürleri boyunca sevmeden yapacakları bi işi öğreniyolar. Ben bunun hata olduğunu anladım ve seveceğim mutlu olacağım mesleği yapmak istiyorum. Maalesef günümüzde herkesin hayali devlete kapağı atıp yatmak böyle olmamalı ülkemiz için azimli olup kendimizi geliştirmeliyiz. Biz Türkler aslında çok zekiyiz ama işte hep başka yöne kullanıyoruz zekamızı. Herkes bugün yapmak istediği mesleği yapsa ve işinde en iyi olmaya çalışsa bu ülkenin önünde kimseler duramaz.

Ben su anda YTU' de bilgisayar muhendisligi okuyorum. Ilk senem ve sana sunu soyleyebilirim. Su anda sadece 1 tane tam olarak bilgisayarla ilgili ders var ve bu derstte ilk ogrettikleri veya ogrenmeni istedikleri sey bilgisayarin calisma mantiginin temeli. Bu mantik uzerine kodlamaya giris yapiyorlar ve insan bundan sonra ogrenecegi seylerin gayette saglam bir temel uzerine kurulacagini hissediyor. Mesela o derstte su anda cok yogun bir sekilde kodlamayla ugrasiyoruz Pascal' da. Dahasi bilgisayar muhendisliginde uzmanlasmak icin secebilecegin o kadar farkli yolun var ki su anda. 2. siniftan sonra sececegin derslerle yolunu kendin belirliyorsun bizim okulda mesela. Veri tabani yonetimi, ag yonetimi, ag sistemleri, yapay zeka, isletim sistemleri vb. bircok farkli secenegin var. Hatta sectigin derslere gore kombinasyon bile yapabilirsin. Belki yazilimda da vardir bunlar bilmiyorum ama okudugum bolum adina bunlari soyleyebilirim sana. Kisaca " yazilim alt kumesidir bilgisayarin". Son olarak emin ol hayatinin geri kalaninda " Bilgisayar Muhendisligi = Isletim Sistemi" ve " Yazilim Muhendisligi = Program Yazma " ifadesinden daha sacma birsey duymayacaksin.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı