Bilgisayar Mühendisliği mi Yazılımcılık mı ?

Köplumbağa

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba. 9. sınıfım bilgisayarla ilgili yaşıtlarıma göre bayağı bilgiliyim 11. Sınıfta sayısal sınıfına geçeceğim. Bana hangi bölümü önerirsiniz ve hangi üniversiteyi önerirsiniz? Ayrıca görsel yeteneğim de çok iyi. Reklamcılık da yapabilirim ama hobi olarak.

Bilgisayar mühendisliği ile ilgili konum var oradan sorabilirsin. Yada istediğin soruları bana buradanda yöneltebilirsin. Bilgisayar mühendisliği hakkında cevap veririm. Hangi lise?

Ben sana bir öneri yapayım. Sen şu anda bize sorma çünkü belli ki sınav sistemi hakkında pek fazla bilgiye sahip değilsin. Google' dan biraz araştır eğer bir şey bulamazsan veya aklına yatmazsa bize sor. Ve sınav sistemini de iyice öğren.

Şimdi sayısal meslek olarak bir sürü bölüm var. Mühendislik, Temel bilimler veya tıp bunların örnekleridir. Ülkemizi baz alırsak mühendis olmak veya tıp okumak mantıklı olabilir. Ancak bunu para için yapıyorsan hiç yapma daha iyi derim. Çünkü emin ol para için yaparsan 2-3 sene paranı kazanırsın, ev alırsın, araba alırsın, her şeyi alırsın ancak daha sonraki yıllarda eğer keşke ben bu işi yapmasaydım dersen ne aldığın evin ne de aldığın arabanın bir kıymeti kalır. Sonuç olarak tabi ki para kazanacaksın ancak çok para kazanıp da sevmediğin mesleği yapmak istiyorsan hiç yapma daha iyi. Ancak sevdiğin bir meslekse ve geliri de iyiyse ona bir şey diyemem. Yeteneklerini belirle, kişisel özelliklerini göz önünde bulundur ve bütün mesleklerin olduğu listeden kendi kendine düşün. Hangilerini yapabilirim diye. Aklına yapanları detaylı olarak araştır ve kararını ver. Bunu yaparken de tabi ki en önemli şey kendi yeteneklerin. Ayrıca kendine " acaba ben bu mesleği yaparsam ileride mutlu olur muyum" veya " bu işten sıkılır mıyım" sorularına cevabın hayır ise o meslek sana göre uygundur.

Herkez istediği mesleği olmalı sende öyle, ama arada çocuklara soruyorum hepsi bilgisayar mühendisi olucağım diyor nereye gidicek bu meslek bakalım.
Öğretmen yok dediler atanamayan öğretmen sayısı Dünya'daki şehir sayısına yaklaştı. Bilgisayar mühendisi lazımdı oda hayırlısı artık.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı