Bilgisayar mühendisliği mi yoksa yazılım mühendisligi mi?

RetR0_Z

Decapat
Bilgisayar mühendisliği mi yoksa yazilim mühendisligi mi? Bu iki mesleğin arasında kaldım sizce hangisi daha iyi ve ileriki yıllarda hangisi daha çok işe yarar şimdiden yorumlarınız için teşekkür ederim.

Yazılım mühendisliği daha ön planda.

Neden? Ve sizi kötülemek için söylemiyorum sadece nedeni öğrenip başka şeyler düşünebilmek istiyorum bu kadar açıklama yapmamın sebebi efendim: Neden dediğim yerde sanki biraz sinirli gibi göründüğümü düşünmektendir.

Sadece başarı sıralamalarına bakarak bile Bilgisayar Mühendisliği'nin daha köklü ve şirketler tarafından daha ilgi çektiğini görebilirsiniz. İTÜ, ODTÜ gibi kaliteli üniversitelerde Yazılım Mühendisliği bölümünü göremezsiniz. Çünkü Yazılım Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliğinin bir parçasıdır. Ayrı bir mühendislik dalı değildir.

Yazılım mühendisliği bence (şahsi görüşüm) daha ileriye dönük bir meslek ancak arkadaşında dediği gibi İTÜ vb üniversitelerde yazılım mühendisliği yok.

Yorumunuz için teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…