Bilgisayar Mühendisliği Öğrenmeye Nereden Başlamalı?

Abi bu çok da belirleyici bir şey değil, zor çok kişisel bir sıfat, meslek hoşuna gitmediği için motivasyon düşüklüğünden dolayı da zor gelebilir veyahut başka ilgi alanların oluşup iyi zaman yönetimi yapmadığın için de. Bir bölüm "zor" diyerek o bölümü hedeflerinden çıkarmak doğru bir şey olmayacaktır. Bu arada, her bölüm kendi içinde zordur zaten, üniversite eğitiminden bahsediyoruz burada.
 
Bilgisayar Mühendisliği demişsin de hangi dalı? Tek bir çalışma alanı yok ki bu işin. İşin sistem kısmı var, yazılım kısmı var, güvenlik kısmı var, veri tabanı kısmı var, Web tarafı var... En iyisi sıfırdan, teknik elemanlıktan ve donanımdan başlamak. Böylece zaten bu işi yapan herkesin bilmesi gerektiği ve en kolay öğrenilecek alan olan donanım kısmını aradan çıkarmış olursun. Sonra bilgisayar mühendisiyim diye etrafta dolaşıp SATA kablosu bilmeyenler gibi olma. Ondan sonra üniversiteye gideceksin, işin yazılım ve diğer kısımlarını öğreneceksin. Bu arada istersen kendini sistem ve ağ konusu için geliştirip MCSE/CCNP gibi ünvanlarla sistem kısmında çalışabilirsin. İstersen yazılım alanında geliştirip programlama üzerine gidebilirsin.

Bilgisayar mühendisliği genel bir kavram, bölümde de bunların genelini öğretiyorlar iyi bir üniversitede. Hem programlama, hem temel bilgisayar dersleri, hem veri tabanı dersleri ve mühendislik dersleri var. Eğer bu genel kavramlı bölümü iyi bir okul için kazanması zor geliyorsa bilgisayar programcılığı ya da bilişim sistemleri gibi bölümlere gidip spesifik bir alan üzerine odaklanabilirsin.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı