Bilgisayar mühendisliği okunur mu?

mnms

Hectopat
Merhaba arkadaşlar, ben bugün YÖS sınavı üzerinden tercih yaptım ve tercih olarak Bilgisayar Mühendisliği yazdım. Ama internette sürekli karşıma "Bilgisayar Mühendisliği okuyacağıma kendim yazılım yapar, gelişir, işe öyle girerim, hiçbir firma belgenize bakmaz" tarzı yorumlar görüyorum da bu ne kadar doğru sizce? Sonuçta Bilgisayar Mühendisliği sadece yazılımla bitmiyor, onun harici bilgisayarla alakalı bir sürü daha eğitim görüyoruz. Bilgisayar Mühendisliği okuyan veya okumuş, mezun olmuş arkadaşlar diyebilir mi, sizce abarttıkları kadar gereksiz mi belge, yoksa abartıyorlar mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Turkiye'de ise girmek icin diploma hala buyuk bir oneme sahip ustelik su an bu alandaki is pazari oldukca daraldi ancak talep cok fazla. Dolayisiyla insanlari elemek icin 3-4 yil oncesine gore daha cok onem tasiyor diploma. Bu dedigim genelde daha kurumsal sirketler icin gecerli ozellikle de ilk ise giris sureci icin. Isin bir de herhangi bir yerde ise girmeden bireysel ilerleme tarafi var ki onun da kendine gore oldukca zorlu kisimlari mevcut. Universite okumak gereksiz degil ancak kalbur ustu bir yerde okumayacaksan kendine cok fazla sey katman lazim zira buralardan mezun degilsen diplomanin da cok bir onemi kalmayacak. ODTU'de okuyan adam tak diye stajini da bulur mezun olunca ise de girer ama anadolunun bir yerinde alakasiz bir universitede okudugun muhendisligin cok da bir anlami yok evet.

Bir Düzce'de okumak var bir de Amerika'da Massachusetts Teknoloji Enstitüsünde okumak veya yüksek lisans yapmak var.

1980’lerde Elektronik Mühendisliği popülerdi.
2000’lerde ise Bilgisayar Mühendisliği ön plandaydı.

Günümüzde ise Yapay Zeka Mühendisliği giderek daha popüler hale gelmeye başladı. Öyle ki, ODTÜ ve İTÜ gibi prestijli üniversiteleri bırakıp bu yıl tekrar sınava girecek kişileri tanıyorum. Birçok kişi, yapay zeka alanındaki yükseliş nedeniyle Bilgisayar Mühendisliği bölümlerinden ayrılmaya başladı.

Artık tek bir tuşla web tasarımından yazılıma, yazılımdan oyun geliştirmeye kadar her şeyi gerçekleştirebilen teknolojiler varken, insanlar neden hâlâ klasik Bilgisayar Mühendisliği'ni tercih etsin ki?

Hatta dün büyük bir yazılımcı kıyımı daha gerçekleşti..

Son düzenleme:
Fazla yeni mezun var. Staj mülakatlarında falan bile artık junior seviyede sorular sorulabiliyor. Ya iyi bir okulda okuman lazım ya da kendini ciddi anlamda geliştirmen lazım. Üniversiteyi yarıda bırakıp diplomasız halde şu an ülkenin en büyük teknoloji şirketlerinden birinde yazılım mühendisi olarak çalışan tanıdığım var. Sektörün mühendis ihtiyacı bitmez ama bu dediğim iki kriter, kimlere ihtiyaç olduğunu belirtiyor.

Son düzenleme:
Bilgisayar mühendisliği diploması genelde ilk işe girerken işe yarar. Zorunlu staj yaptığın yerde mezuniyet sonrası is bulmanı sağlar. Bunları üniversite okumadan da yapabilirsin ama dağdaki çobanın bile üniversite okuduğu mezun olduğu bir ülkede lise mezunu olmak çok büyük dezavantaja sebep olur.
Öncesinde zaten bilgisayarla aran yoksa okul okumadan kendini geliştirmen çok zor
En önemlisi de İngilizce. İngilizcen kötüyse direkt İngilizce öğrenmeye bak. Üniversitende hazırlık varsa oku, önceliğin İngilizce olmalı

Hangi üniversitede okuduğuna bağlı.
Özyeğin üniversitesine başvurmuştum bugünde kabul aldım iyi bir üniversite bence.

Hocam özyeğinden sonra zaten kendimi geliştirmek adına yurt dışında yüksek lisans falan yapmayı düşünüyorum ve sonrasındada olursa büyük firmalarda çalışmak isterim zaten.

Tam burslu gideceksen ismen daha iyi devlet universiteleri var. Gebze Teknik daha iyi olur mesela. Yuzde 50 burslu veya parali gideceksen hem para hem zaman kaybi.

Tam burslu gideceksen ismen daha iyi devlet universiteleri var. Gebze Teknik daha iyi olur mesela. Yuzde 50 burslu veya parali gideceksen hem para hem zaman kaybi.
Hocam gebze nasıl özyeğinden daha iyi benim bildiğm özyeğinde iyi bir universite.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…