Bilgisayar mühendisliği okunur mu?

Güzel bölüm ve mezun olunca firmalar seni kapmak için yarışırlar kendini geliştirmeye bak Python Linux'a hakim ol vs. bir de İngilizce olsun bölüm dili.

Evet hocam, İngilizce zaten Linux bilgim aşırı profesyonel olmasa da var. Python değil de biraz da JavaScript temelim var. Şimdi C++ veya pythona başlamayı planlıyorum, temelim olsun başlamadan önce.

Son düzenleyen: Moderatör:
@mnms en güzeli bunları düşünmemek. Elini fare tutmayı bilmeyen kişiler akademisyen olarak çıkıyor. Derslere odaklanmak ve iyi bir üniversite kazanmak daha iyi olur.
Hocam yabancı öğrenci sınavı uzerinden özyeğine başvuru attım kabul edildim üniversite hazır yani , yoksa zaten derse devam ederdimde kesinleşti artık.

Evet hocam, İngilizce zaten Linux bilgim aşırı profesyonel olmasa da var. Python değil de biraz da JavaScript temelim var. Şimdi C++ veya pythona başlamayı planlıyorum, temelim olsun başlamadan önce.

Serverlerin temeli Linux ayrıca paralı üniversitelere karşıyım.

Bilgisayar Mühendisliği 1990 ve 2000'li yılların mesleği eğer gelecek istiyorsanız Yapay Zeka Mühendisliği okumalısınız..

Merhaba arkadaşlar, ben bugün YÖS sınavı üzerinden tercih yaptım ve tercih olarak bilgisayar mühendisliği yazdım. Ama internette sürekli karşıma "bilgisayar mühendisliği okuyacağıma kendim yazılım yapar, gelişir, işe öyle girerim, hiçbir firma belgenize bakmaz" tarzı yorumlar görüyorum da bu ne kadar doğru sizce? Sonuçta bilgisayar mühendisliği sadece yazılımla bitmiyor, onun harici bilgisayarla alakalı bir sürü daha eğitim görüyoruz. Bilgisayar mühendisliği okuyan veya okumuş, mezun olmuş arkadaşlar diyebilir mi, sizce abarttıkları kadar gereksiz mi belge, yoksa abartıyorlar mı?

Onlar kolpa hiçbir kişi kendi kendine gelişerek güzel bir şirkete veya devlet dairesinde işe giremez diploma vs. lazım.

Onlar kolpa hiçbir kişi kendi kendine gelişerek güzel bir şirkete veya devlet dairesinde işe giremez diploma vs. lazım.
Bencede hocam ayrıca ne seçersek seçelim insanların hep bir bahanesi var tıp yazsak hayattan bezersin şiddet var derler dişçilik yazalım desek 5 sene sabun delmekden delirirsin derler eczacılık yazalım desek eczane açma limiti dolu derler yazılım mühendisi desek evden kendinde yaparsın derler bilgisayar mühendisliği yazacak olsak geride kaldi çok calisman lazim vs. Diyorlar elektrik elektronik desek çok zor diyorlar endüstüriye exceliler mühendis sayılmaz diyolar işletme desen ülkenin yarısı işletme mezunu diyorlar e zaten geriye yazacak başka bir bölüm kalmıyor ülkede.

Bilgisayar Mühendisliği 1990 ve 2000'li yılların mesleği eğer gelecek istiyorsanız Yapay Zeka Mühendisliği okumalısınız..
Hocam bence bilgisayar mühendisliğide hiçbir zaman bitecek bir bölüm değil diye düşünüyorum.

Merhaba arkadaşlar, ben bugün YÖS sınavı üzerinden tercih yaptım ve tercih olarak Bilgisayar Mühendisliği yazdım. Ama internette sürekli karşıma "Bilgisayar Mühendisliği okuyacağıma kendim yazılım yapar, gelişir, işe öyle girerim, hiçbir firma belgenize bakmaz" tarzı yorumlar görüyorum da bu ne kadar doğru sizce? Sonuçta Bilgisayar Mühendisliği sadece yazılımla bitmiyor, onun harici bilgisayarla alakalı bir sürü daha eğitim görüyoruz. Bilgisayar Mühendisliği okuyan veya okumuş, mezun olmuş arkadaşlar diyebilir mi, sizce abarttıkları kadar gereksiz mi belge, yoksa abartıyorlar mı?

Diploma gayet önemli. Genelde diplomanın önemsiz olduğunu söyleyen kişilerin ya yazılım sektörü ile hiçbir alakası yok, ya da yazılım sektörüne açık varken girmiş insanlar. Son 3 senedir diplomanın önemi inanılmaz arttı, hatta yeni mezun yazılımcı iş ilanlarında diploma şart haline geldi.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı