Bilgisayar mühendisliği okunur mu?

Hocam gebze nasıl özyeğinden daha iyi benim bildiğm özyeğinde iyi bir universite.

Ozyegin konu muhendislik oldugunda adi en iyi universiteler arasinda gecen bir yer degil. Ben sahsen adini da hic duymadim bu alanda. Diger alanlarini bilemem. Ote yandan vakif universitelerinde Bilkent, KOC ve Sabanci'dan sonra TOBB secmek daha mantikli muhendisliklerde. Onlarin hem donem anlayisi farkli oluyor hem de stajlari okul ayarliyor. Yuzde 100 burslu gireceksen olabilir ama dedigim gibi o siralamarda daha iyileri var. Yuzde 50 burslu vs. gireceksen bosuna para kaybi. Universitelere para yedirmek pek akil kari degil.

Ozyegin konu muhendislik oldugunda adi en iyi universiteler arasinda gecen bir yer degil. Ben sahsen adini da hic duymadim bu alanda. Diger alanlarini bilemem. Ote yandan vakif universitelerinde Bilkent, KOC ve Sabanci'dan sonra TOBB secmek daha mantikli muhendisliklerde. Onlarin hem donem anlayisi farkli oluyor hem de stajlari okul ayarliyor. Yuzde 100 burslu gireceksen olabilir ama dedigim gibi o siralamarda daha iyileri var. Yuzde 50 burslu vs. gireceksen bosuna para kaybi. Universitelere para yedirmek pek akil kari degil.
Hocam özyeğin nası duymadınız tam burslu 1700 ile alıyor sabancı ile nerdeyse sıralama olarak aynı dünya sıralmasında olan bir üniversite ilk kez sizin kötü dediginizi duydum bugüne kadar.

Aynı şekilde özyeğinde zaten staj falan ayarlıyorlar anlaşmalı oldukları yerler ile , yurt dışı programları falanda mevcut.

Hocam özyeğin nası duymadınız tam burslu 1700 ile alıyor sabancı ile nerdeyse sıralama olarak aynı dünya sıralmasında olan bir üniversite ilk kez sizin kötü dediginizi duydum bugüne kadar.

Aynı şekilde özyeğinde zaten staj falan ayarlıyorlar anlaşmalı oldukları yerler ile , yurt dışı programları falanda mevcut.

Ozyegin duymadigim bir universite degil, konu muhendislik oldugunda duymadigim bir universite. Siralama dinamikleri basariya bagli olan bir sey degil. Vakif universitesi her halukarda yurt disi programi vs. olur. Sen tam burslu mu gireceksin yoksa yuzde 50 veya tam ucretli mi?

Ozyegin duymadigim bir universite degil, konu muhendislik oldugunda duymadigim bir universite. Siralama dinamikleri basariya bagli olan bir şey degil. Vakif universitesi her halukarda yurt disi programi vs. olur. Sen tam burslu mu gireceksin yoksa yuzde 50 veya tam ucretli mi?

Hocam şu an için net değil yabancı öğrenci olarak başvurduğum için zaten YKS'den ucuz şu an için %50 verdiler yabancı öğrenci sınavı sonuçları açıklanınca puana göre ek burs verilecek.

Özel üniversitelere hiç bulaşmayın Burslu yerleşipte para ödeyen bile var. Hele ki İstanbuldaki özel üniversite fiyatları almış başını gidiyor altından kalkamazsınız.. Tercihiniz Devletten yana olsun..

Hocam şu an için net değil yabancı öğrenci olarak başvurduğum için zaten YKS'den ucuz şu an için %50 verdiler yabancı öğrenci sınavı sonuçları açıklanınca puana göre ek burs verilecek.

Yuzde 50 ile 4-5 yilda odeyecegin parayi kenara koy cok daha iyi sekilde yurt disina gidersin zaten. Tam burslu gireceksen derslerden vs. kalman durumunda burslarin durumu degisebiliyor onu iyi arastir. Yuzde 50'si bile yuksek ucretler.

Yuzde 50 ile 4-5 yilda odeyecegin parayi kenara koy cok daha iyi sekilde yurt disina gidersin zaten. Tam burslu gireceksen derslerden vs. kalman durumunda burslarin durumu degisebiliyor onu iyi arastir. Yuzde 50'si bile yuksek ucretler.
Hocam pekiya mühendislikde matematik olarak hangi konular var ayt de olanlardan , bildigim kadarı ile limit türev integral var pekiya polinom falan çıkıyormu ve geometri de çıkıyormu?

Merhaba arkadaşlar, ben bugün YÖS sınavı üzerinden tercih yaptım ve tercih olarak bilgisayar mühendisliği yazdım. Ama internette sürekli karşıma "bilgisayar mühendisliği okuyacağıma kendim yazılım yapar, gelişir, işe öyle girerim, hiçbir firma belgenize bakmaz" tarzı yorumlar görüyorum da bu ne kadar doğru sizce? Sonuçta bilgisayar mühendisliği sadece yazılımla bitmiyor, onun harici bilgisayarla alakalı bir sürü daha eğitim görüyoruz. Bilgisayar mühendisliği okuyan veya okumuş, mezun olmuş arkadaşlar diyebilir mi, sizce abarttıkları kadar gereksiz mi belge, yoksa abartıyorlar mı?

Güzel bölüm ve mezun olunca firmalar seni kapmak için yarışırlar kendini geliştirmeye bak Python Linux'a hakim ol vs. birde ingilizce olsun bölüm dili.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı