Bilgisayar mühendisliği seçmek mantıklı mı?

ErrorCorrection

Decipat
Katılım
11 Ağustos 2022
Mesajlar
2.432
Çözümler
4
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar, NVIDIA gibi köklü şirketler artık yazılım öğrenmeyin, yapay zeka yapacak gibi açıklamalar yapıyor. Sizce böyle bir zamanda bilgisayar mühendisliği seçmek mantıklı mı?
Halihazırda yazılımla uğraşıyorum. Sadece sizin görüşlerinizi de merak ediyorum.
@oynozan
@Kxaan
 
Son düzenleme:
Yeni gelen her teknoloji mevcut duzeni bir miktar degistirir. Toplumsal duzen de buna uyum saglar. Dunya'da cok fazla devrim niteliginde teknoloji oldu ve neticede surekli yeni is kollari ve alanlari acildi. Yapay zeka da hayatimiza uyum saglayacak, islerimizden etmeyecek en azindan kisa ve orta donemde. Ote yandan bu meslek zor bir meslek, tamamen isteyip istememene bagli. Bilgisayari seviyorum diye yazilim alanina girmek istiyorsan uzulursun. Saatlerce bilgisayar basinda oturman gerek, mesai kavramin yok, kendini surekli gelistirmen lazim, oz disiplin ve irade isteyen bir meslek. Herkese uygun degil. Onemli olan gercekten bu meslegi seviyor musun sevmiyor musun, seviyorsan hic dusunme.

Edit: Cok fazla rakip var su var bu var laflarina binayen soyluyorum, cok fazla da is alani ve ihtiyac var. Buradan kasit her bilgisayar muhendisligi okuyan cok paralar kazanacak olmasin. Bu isi iyi yapanlara ihtiyac var. Bolume girenlerin cogu meslekten habersiz, zorluklarini bilmiyor ve sonrasinda kaybolup gidiyor. Alayli girenler cok ama onlarin da pek cogu istikrar saglayamiyor. Bilgisayar muhendisligi okuman, muhendislik kafasina girebilmene yardimci olur. O problem cozucu kafasina girebilirsen zaten kimse durduramaz.
 
Yeni gelen her teknoloji mevcut duzeni bir miktar degistirir. Toplumsal duzen de buna uyum saglar. Dunya'da cok fazla devrim niteliginde teknoloji oldu ve neticede surekli yeni is kollari ve alanlari açıldı. Yapay zeka da hayatimiza uyum saglayacak, islerimizden etmeyecek en azindan kisa ve orta donemde. Ote yandan bu meslek zor bir meslek, tamamen isteyip istememene bagli. Bilgisayari seviyorum diye yazilim alanina girmek istiyorsan uzulursun. Saatlerce bilgisayar basinda oturman gerek, mesai kavramin yok, kendini surekli gelistirmen lazim, oz disiplin ve irade isteyen bir meslek. Herkese uygun degil. Onemli olan gercekten bu meslegi seviyor musun sevmiyor musun, seviyorsan hiç dusunme.

Hocam yazılımla uğraşıyorum zaten. Çok da seviyorum. Ama aklıma takıldı sadece.
 
İşini gerçekten iyi yapan her türlü aradan sıyrılır ama sektör kesinlikle daralacak. Ben 4 sene okuyayım sonra iş bulup başlarım diye düşünürseniz yaya kalırsınız. Dönemin balonu yazılım ve bilgisayar mühendislikleri olacak, 10-15 sene öncesinin inşaat mühendislik bölümlerinin şu an sıralamalarına bakarsanız içiniz acır. 15k'dan alan bölümlerden 100-150k bandına gerileyen inşaat bölümleri bile var.

Gerçekten sevmiyorsanız, gerçekten ilginiz ve alakanız yoksa kesinlikle bu işe girişmeyin. Ayrıca en önemlisi şu siz o bölümleri bitirince bilgisayarcı, yazılımcı olmayacaksınız aynı zamanda mühendis olacaksınız. Mühendislik disiplininin, neler gerektirdiğinin ve neler öğretildiğinin farkında olup o bölümleri yazın. Sonra bu ne ya ben kod yazacaktım diferansiyel öğretiyorlar diye ağlamayın.
 

Geri
Yukarı