Para lazım diyorsun ama sanki doktor olunca 7 24 gezecek misin?
Eğer seviyorsan git. Sevmediğin işi yapamazsın. Yaparsın ama keyif aldığın bir iş gibi olmaz.
Ben sevdiğim işi yapmak için çok şey yapıyorum.
Yok yani. Doktor olunca gezebilecek misin dedim ya. Doktorun işinden dolayı. Araştırmacı doktor için de geçerli mi diyorum. Çünkü adı üstünde . Araştırmacı doktor.
Şuna açıklık getireyim ; Tıpı sevmiyor değilim ama ilgim yok buna rağmen kolay adapte olacağımı belirttim.
Bilgisayara çok meraklıyım ama saatlerce de bilgisayar başında oturamam eğer bilgisayar mühendisleri bunu yapıyorsa.
İkisi de çok alakasız alanlar. Ceng seçersen İngilizce'ni geliştirip derslerine ve kodlamaya odaklanır ve bazı alanlarda kendini geliştirirsen rahatça iş bulabilirsin, şu an talebin de çok olduğu bir alan. Tıp ise 6+4 yıl okuduktan sonra devlette garanti işinin olduğu bir alan ama USMLE gibi sınavlara girip yurt dışında da çalışmayı deneyebilirsin. Eğer ilgin ve sabrın varsa tıp da güzeldir.
Maaş olarak ikisinin arasında çok fark yok, Türkiye için Ceng okuyan birisi 3-4k ile başlasa da doktor daha uzmanlığını bitirene kadar onun maaşını geçebilir, yurt dışında da aynı şekilde sayılır. Ceng'de maaş seneler geçtikçe senin yetkinliğine bağlıyken tıpta biraz daha düzenlidir, özel hastanede çalışan prof, uzman cerrah vs. değilsen bile ortalamanın üstünde bir maaş alabilirsin.
En sevdiğim şeyler gezmek ve fitness. Bu ikisi için de para lazım şimdi işi duygusallığa vurup birbirimizi kandırmayalım çoğu kişinin hayali işle değil özel hayatıyla ilgili.
İki meslekte de iyi maaş alsan da izinin fazla olmayacaktır ama Ceng seçen birinin yurt dışında çalışma şansı çok daha yüksektir.
Tabi bu karşılaştırmayı yazarken tıp ayarında ( ilk 15-20k) daki İngilizce bir bilgisahar mühendisliği bölümünden mezun olacağını varsaydım.
Şuna açıklık getireyim ; Tıpı sevmiyor değilim ama ilgim yok buna rağmen kolay adapte olacağımı belirttim.
Bilgisayara çok meraklıyım ama saatlerce de bilgisayar başında oturamam, eğer bilgisayar mühendisleri bunu yapıyorsa.