Bilgisayar mühendisliği vs yazılım mühendisliği

17k ile mezuna mı kalınır hocam? Biraz hedef meselesi tabii ki ama yazın gitsin bence. Sınav stresi çekilir mi gerçekten 1 yıl daha?

Hocam 17k ile gittiğimde memnun olacağım devlet üniversitesi olarak sadece gazi var o da gelir mi bilmiyorum. Vakıf üniversitelerinde de öven var, yeren var yazıp yazmama konusunda da kararsız kaldım.😑

Hocam 17k ile gittiğimde memnun olacağım devlet üniversitesi olarak sadece gazi var o da gelir mi bilmiyorum. Vakıf üniversitelerinde de öven var, yeren var yazıp yazmama konusunda da kararsız kaldım.😑
Hangi üniversite hocam vakif olarak. Bu sıralamaya burslu gidersin. Vakıf üniversitelerinden çok kaliteli olanlar da var.

Hocam geçen sene de belirttiğiniz akreditasyonu kazanmak için çabalıyorlar mı sizce?Kampüs davaları hala devam ediyor mu yani hala -2. katta mısınız?

Ben de 17k dayım ama hangi üniversiteye baksam elimde kalıyor :/ 1 sene daha kalsam ilk 5K yaparım gözüyle bakıyorum ama değer mi bilemedim.
Kampüs davası olayı hakkında hiçbir bilgilendirme yapılmadı ama o kampüsün bize yetişmesi imkansız gibi geliyor bana zaten başlamamışlardı bile. Evet hala -2. kattayız fakat o sıkıntı yaratmıyormuş düşündüğüm gibi dersler açısından. Tek sıkıntısı cam yok bişey yok hapishane gibi. Prosedüre uygun ilerliyoruz demişti şu an bilmiyorum çabalıyorlar mı fakat yalan atacağını sanmıyorum.

Hocam ya gazi yazacağım ya da Ank. Medipol gözüküyor şu an. Az çok sektörün neye göre işe aldığını nelere baktığının farkına varmışsınızdır. Ya mezuna kalarak 1 sene kaybedip daha iyi bir üni. için çaba göstereceğim. Ya da dediğim okullardan birine gideceğim. Sizin tavsiyeniz ne olurdu :)
Ankara medipol daha mezun vermediğinden ikisini kıyasladığımızda Gazi'nin mezunlarının yerleştiği yerler oldukça iyi gözüküyor. Ona bakarak Gazi diyebiliriz ben de şu an sanırım geçebiliyorum Gazi'ye fakat bizim okulun daha rahat olduğunu düşünüyorum. Lise havası var biraz. Tam burslu girebiliyorsan medipol'ü seçebilirsin fakat paralı okunacak bir okul değil. En kötü 1 sene deneyip yatay geçiş ile geçersin Gazi'ye. Ben seni yönlendirmek istemem kendin karar ver.

Son düzenleme:
Hangi üniversite hocam vakif olarak. Bu sıralamaya burslu gidersin. Vakıf üniversitelerinden çok kaliteli olanlar da var.

Hocam Yaşar, Başkent, Atılım, Çankaya, Medipol, Acıbadem, İstinye yazdığım vakıf üniversiteleri. Tamamına %100 burslu gidebiliyorum. Aralarında Çankaya çok övülüyor onda da yazılım mühendisliği geliyor diğerlerini öven de var gömen de o yüzden biraz çekimserim.

Merhaba arkadaşlar tercih zamanı neredeyse bitiyor. 3 üniversite arasında kaldım.
1- Ankara üniversitesi bilgisayar mühendisliği (Türkçe)
2- Ankara Medipol Üniversitesi bilgisayar mühendisliği (İngilizce) bölüm bu sene ilk kez açılıyor
3-çankaya üniversitesi yazılım mühendisliği (İngilizce)

Şimdi arkadaşlar ben bilgisayar veya yazılım mühendisliği istiyorum. Bu 3 üniversite hakkında aklıma takılan bazı şeyler var.
Ankara üniversitesi köklü bir üniversite fakat Türkçe bilgisayar mühendisliği okumamam gerektiği yönünde çok fazla duyum aldım. Ankara medipol ise bilgisayar bölümü bu sene yeni açılacakmış. Akademik kadrosu oldukça dar.
Siz olsanız nasıl bir sıralama yapardınız 3'ü arasında.

hala medipolde okuyor musun deneyimlerini paylaşabilir misin

Merhaba arkadaşlar tercih zamanı neredeyse bitiyor. 3 üniversite arasında kaldım.
1- Ankara üniversitesi bilgisayar mühendisliği (Türkçe)
2- Ankara Medipol Üniversitesi bilgisayar mühendisliği (İngilizce) bölüm bu sene ilk kez açılıyor
3-çankaya üniversitesi yazılım mühendisliği (İngilizce)

Şimdi arkadaşlar ben bilgisayar veya yazılım mühendisliği istiyorum. Bu 3 üniversite hakkında aklıma takılan bazı şeyler var.
Ankara üniversitesi köklü bir üniversite fakat Türkçe bilgisayar mühendisliği okumamam gerektiği yönünde çok fazla duyum aldım. Ankara medipol ise bilgisayar bölümü bu sene yeni açılacakmış. Akademik kadrosu oldukça dar.
Siz olsanız nasıl bir sıralama yapardınız 3'ü arasında.

hala medipolde okuyor musun deneyimlerini paylaşabilir misin

selamlar. entry gireli 2 yıl olmuş. dolayısıyla şu an fikirlerin daha cok oturmuştur uniyle ilgili diye tahmin ediyorum. ben de ankara medipol bilgisayar muhendisligi secip secememek arasında gidip geliyorum. bölümden memnun musun, lablar nasıl falan gibi genel yorumlarını paylaşabilirsen sevinirim @poggers

İyi günler. Bölüm ingilizce olduğundan bu sene hazırlık okudum bu yüzden bölüm hakkında bahsedebileceğim şeyler sınırlı. Öncelikle kampüsten başlayayım. Tam bir hayal kırıklığı kampüsü. Yeni diş hekimliği fakültesi yapıldı ve çoğu bölümün de olduğu gibi bilgisayar mühendisliği de orada ders görüyor. Bizi ders ortamını görmemiz için bölüm derslerine soktular bir defalığına ve tam bir rezaletti. Fakülte binasına üst kat değil de alt kat çıkmışlar ve -2. katta ders işledik. Haliyle havalandırmalar oldukça gürültülü çalışıyordu ve hocayı anlayamadık. Belki de sadece o sınıfta öyledir günahlarını almayayım fakat diğerlerinin de pek farklı oldugunu sanmam. Ha bir de yeni yapılacak kampüs diye gösterilen devasa bir proje vardı. Hala resimleri okulun sitesinde ve okulda asılı. Atatürk Orman Çiftliğine yapacaklardı bu kampüsü fakat dava falan açıldı iptal edildi en son olarak diye biliyorum. Bu bahsettiklerim dışında bir de her yerde paylaşılan Ankara Gar kampüsü var. Tarihi binaların okula dönüştürüldüğü bir kampüs. Hazırlık derslerini orada gördük. Hazırlık konusuna gelecek olursak gerçekten ders saatleri olsun, hocalar olsun gayet iyiydiler. Hazırlık eğitiminden gerçekten memnunum. Bilgisayar mühendisliğine gelecek olursak da burası biraz karışık. Daha 2 ay öncesine kadar bölüm hakkında gram bilgimiz yoktu ve bu durum herkesi umutsuzluga sürüklüyordu. Herkes yatay geçiş yapma planı yapar olmuştu ta ki bölüm başkanıyla görüşene kadar. Profesörle görüştük ve bize aklında olanları, vizyonunu açıkladı. Bu üniversiteye TOBB dan geldiğini ve orada 16 yıldır görev aldığını söyledi. Bu üniversiteye boşuna gelmediğini, bazı şeyleri değiştirmek hatta baştan düzenlemek istediğini söyledi. En dikkat çekici sözü ise asıl hedefinin Ankara Medipol denince akıllara ilk mühendisliklerin gelmesini istemesiydi. Aklımızdaki soru işaretlerini olabildiğince sildi. Benim kişisel yorumuma gelecek olursak da doğrusunu söylemek gerekirse okula karşı en muhaliflerden birisi benimdir ve hiç memnun değildim. Muhalif derken işte okulun her sıkıntısını hocaların, yönetimin gözüne sokmaya çalıştım. Bölüm başkanıyla konuştuktan sonra okula karşı görüşüm negatiften nötre dönüştü. 1 sene de bölüm derslerini görüp değerlendirme yapacağım ona göre yatay geçişi yapıp yapmayacağıma karar vereceğim.

Merhaba, 1 sene geçmiş olması lazım eğer yatay geçiş yapmadıysan. Bölümde verilen eğitim ve kampüs hakkında detaylı bilgi verebilir misin? Akademik kadrosuna baktığımda kısıtlı gözüküyordu, sence yeterli mi? Çok az kaynak bulabildim internette o yüzden aklımda çok soru var.

Merhaba, 1 sene geçmiş olması lazım eğer yatay geçiş yapmadıysan. Bölümde verilen eğitim ve kampüs hakkında detaylı bilgi verebilir misin? Akademik kadrosuna baktığımda kısıtlı gözüküyordu, sence yeterli mi? Çok az kaynak bulabildim internette o yüzden aklımda çok soru var.
Bende Ankara Medipoldeyim .Bölüm hakkında kadro bazında sayı olarak az görünüyor ama üst dönemlerle görüştüğümde hocaların gayet iyi ve nitelikli yerlerden geldiğini söylediler.Java ağırlıklı bir eğitim veriliyormuş. Kampüs olarak dersliklerin yer altında olması dezavantaj.Ama konumu çok merkezi.Onun dışında yeni olması güzel.Etimesgut kampüsü için haberler yayılıyor ama kesin bir bilgi yok sadece Medipole ait bir bölge var.Akreditasyon için ise gelişmekte ve prosedüre uygun ilerlediklerini , mezun verdikten sonra alınacağını duydum.Bu yıl mezun verecek okul ve %50 bursu kaldırdılar. %25 burslu olarak ise ilk defa öğrenci almalarına rağmen diğer vakıfların çoğundan düşük bir sıralama ile aldı. Tam burslu olarak ise atılım, thk ,ostim teknik gibi ünilerin önünde.Bu tabii ki kaliteyi tam olarak belirtmez sadece bir detay.Benimde yazarken çok soru işaretlerim vardı ve buraya negatif bir düşünce ile geldim.Ama şu an pozitif taraftayım.Ücret konusunda diğerlerine göre uygun buda bir avantaj. Ancak yemek fiyatları tam bir hayal kırıklığı.Son olarak şu an staj yapan öğrencilerin staj yaptığı şirketlere göz gezdirmiştim. Büyük bir çoğunluğu nitelikli şirketlerde , teknokentlerde bilindik şirketlerde staj yapıyorlar.Hazırlık tarafında ise hazırlığın olduğu kampüs yeterince büyük. Eğitim anlamında çok zor değil rahatlıkla geçebilirsiniz. Ben gayet memnunum. Kötü bir ingilizce ile başlamış olmama rağmen özellikle speakinge verilen önem sayesinde çok geliştirdim. Şu an work and travel programı ile amerikadayım ve gayet rahat iletişim kurabiliyorum. Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı