Bilgisayar Mühendisliğinde Donanım Seçiliyor mu?

BilalCvdr

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Bilgi İşlem Departmanı
Ağ işletmenliği mezunuyum. Üniversitede bilgisayar mühendisliği okumayı düşünüyorum ancak orada 2 yıl yazılım da görüyormuşuz. Oradan donanım bölümünü seçebiliyormuşuz. Bu ilk 2 yılda zorlanır mıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Üniversitelerin bilgisayar mühendisliği bölümlerinde "genel olarak" donanım seçme veya yazılım seçme gibi keskin bir ayrım yok. Hatta hiç ayrım yok. Her üniversitenin ve bölümün belli bir müfredatı, programı vardır. İlk iki yıl temel dersler görürsün. Sonrasında, 3. ve 4. sınıfta daha çok seçmeli dersler alırsın. Burada alacağın dersleri, bölümün açtığı derslere göre donanım ağırlıklı olarak alabilirsin. Ama onun dışında donanım bölümü diye özel, ayrı seçeceğin bir bölüm genel olarak çoğu üniversitede yoktur.

Üniversitelerin bilgisayar mühendisliği bölümlerinde "genel olarak" donanım seçme veya yazılım seçme gibi keskin bir ayrım yok. Hatta hiç ayrım yok. Her üniversitenin ve bölümün belli bir müfredatı, programı vardır. İlk iki yıl temel dersler görürsün. Sonrasında, 3. ve 4. sınıfta daha çok seçmeli dersler alırsın. Burada alacağın dersleri, bölümün açtığı derslere göre donanım ağırlıklı olarak alabilirsin. Ama onun dışında donanım bölümü diye özel, ayrı seçeceğin bir bölüm genel olarak çoğu üniversitede yoktur.

Anladım teşekkürler. Donanım okumak istiyorum ancak bölümlere baktığımda biraz sıkıntı çekiyorum. Donanım - Network ağırlıklı bir üniversite bölümü var mıdır ? Öneriniz var mıdır ?

Anladım teşekkürler. Donanım okumak istiyorum ancak bölümlere baktığımda biraz sıkıntı çekiyorum. Donanım - Network ağırlıklı bir üniversite bölümü var mıdır ? Öneriniz var mıdır ?
Üniversitelerin Elektrik & elektronik, elektronik & haberleşme, kontrol & otomasyon mühendisliği gibi mühendislij bölümlerini inceleyebilirsin. Donanım - network ağırlıklı bir şey bulman zor, ama bu alana yönelebileceğin bölümler genellikle bu tarz bölümler. Yani sana gerekli altyapıyı sağlayacak ve bu altyapının üzerine istediğin inşayı yapabileceğin bölümler genellikle bu tarz bölümler.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı