Bilgisayar mühendisliğinde iş bulma süreci nasıldır?

@One Face sizin mesleğiniz ne hocam?
Hocam ben daha öğrenciyim. Daha lisedeyim ama bu alanla ilgileniyorum. Bayağıdan beri programla konusunu talip ediyor bilgi ediniyorum.
Mesela @bitwise bilgisayarcı. YT'den bununla ilgili videolar izliyordum.
Şadi Evren Şekeri tavsiye ederim. Videoları eski ama YKS sonucu açıklandığı zaman canlı yayın yapıyor. Sektör oturuyor dediydim ya. O hocadan öğrendim. Bu tip kişilerin yorumlarını vs. okuyorum.
Açıkçası programla dili bile bilmiyorum ama kariyer hakkında falan biraz bilgi sahibiyim.
 
Hocam sorularınıza cevaptan çok farklı bir öneride bulunacağım. Bilmiyorum bilgisayar mühendisliği kararınız kesin mi ama, düşünmenizi şiddetle öneririm.

Kesinlikle yazılım mühendisliği düşünün. Sadece Türkiye'de değil bütün AB ülkelerinde ve ABD'de bu konuda eksik var. İyi bir yazılım mühendis olup kendinizi geliştirebilirseniz internetten vs.. çok yüksek miktarlarda kazanmanız ve çok iyi yerlere gelmeniz olası. Yurtdışı planınız varsa da birebir bir tercih olur.

Ben Makine Mühendisliği mezunuyum, çok da seviyorum mesleğimi amma velakin keşke yazılım düşünseydim diyorum ara sıra.

Başarılı bir mühendis iseniz iş bulmak kolay. En iyi ihtimalle yurt dışına bile gidersiniz.
Ben zaten bilgisayar içinde yazılıma yönelmeyi düşünüyorum fakat sektörle ilgili kafamdaki soruları sorabileceğim işin uzmanı birisini bulamadım.
 
Ben tıp okuyorum ve bilgisayar mühendisliğine geçmeyi düşünüyorum. Aklımda bilgisayar mühendisliğiyle ilgili bazı sorular var. Öncelikle bilgisayar mühendisliğinden mezun olduktan sonra iş bulma süreci nasıl işler, bu süreç nasıl ilerler? Beni bu konuda bilgilendirebilecek bilgili arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.

Diger muhendisliklerle ayni, basvuru yaparsin ya da CV'ni uygun goren sirketler seninle temasa gecer, ise girersin. Sen daha fazla bilgi vermeden birinin sana bundan daha spesifik bilgi vermesi mumkun degil.

Eger bu meslek senin icin uygun degilse bolum degistirmeni tavsiye etmem, sagda solda gordugun basari hikayelerinin gazina gelme ihtimaline karsi.

Ilgin ve sevgin var ise, yapabilecegini dusunuyorsan secmelisin.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı