Bilgisayar mühendisliğinin geleceği var mı?

Ülkemizde bilgisayara öcü gibi bakılıyor diyebilirim neredeyse helede anne babalar ama bunun sebebi çocukların küçük yaştan başlayıp saatlerce bilgisayar oynaması. Bilgisayarı sadece oyun için kullandıklarından Türk anne ve babalarda antipati yaratıyorlar.
 
Geleceği kısıtlı eğer gidip normal bir üniversitede okursan zor ama Yıldız Teknik gibi bir üniversiteye gidip çalışırsan üniversiteyi bitirmeden önce teklif veriyorlar bizim akrabamıza yabancı ülkeden teklif geldi.

Alınmayın ama bu bana saçma geliyor. Yıldız Teknik gibi bir üniversiteyi kazanan birisi daha sıkı çalışan birisi oluyor, yoksa Yıldız Teknik'te okuyor olmazdı. Haliyle böyle iyi bir okulda okuyunca sınıfı geçmek için bile olsa derslerine, bilgisayarına sıkıca sarılıyor. Daha düşük okullarda okuyanlar nasıl olsa biz yurt dışında çalışamayız diyorlar genelde, olay bu. Bizim okulun eğitimi iyi okullardan düşük deyip okuluna çamur atanlar da oluyor. Halbuki kendisi okulda öğretilenle yetinip kendisini geliştirmiyor. Yıldız Teknik'teki adama "yurtdışında çalışman için gereken taktikler şudur" deyip söylemiyorlar. Her okulda olduğu gibi Bilgisayar Mühendisliği bölümündeki eğitimin aynısı veriliyor. Kalite tabi ki tartışılır, değişir. Ama dediğim gibi; kendisini geliştiren insan, umudunu yitirmeden azimle çalışan insan zaten bunun meyvesini alır. 4 yıl sonra görüşeceğiz. :)
 
Adam teklif vereceği kişiyi gidipte 30.sıradaki üniversiteye gidip bakmaz ilk başta iyi üniverstelere bakar. Bu yüzden 30.sıradaki ama ilk sıradaki kişiden daha bilgili olsa bile kendini göstermesi zorlaşır.

Görüşürüz belki geleceğin Bill Gatesi olursun. Ülkemiz şartlarında bilgisayar mühendisliğinin alanı dar. Benim hedefim belli Çukurova Üniversitesi Tıp fakultesi ilk senede kazanıp 6senede bitirip ilk senede uzmanlığı alıp işe başlamak istiyorum. İleridede amerikada master yapmak istiyorum tabi bunlar çok çalışmak gerekiyor ama olsun 4sene dişimizi sıkıp ilerde rahat bir yaşam bizi bekliyor. :)
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı