Bilgisayar nasıl 64 Bit yapılır?

Alperbro

Decapat
Yer
Kocaeli
Merhaba arkadaşlar. Eskiden benim PC'yi tamirci 64 Bit'e çevirmişti. O zamanda Chrome bile açamıyordu ve ekran çözünürlüğü 1280 X 720'e sabitlenmişti. Şimdi bilgisayarımı yine 64 Bit'e çevirmek istiyorum. Yeni bir bilgisayar alabilecek param da olmadığı için ve bilgisayarım da eski olduğu için 64 Bit'te nasıl kasmayacak bir şekilde bilgisayarımı yükseltebilirim? Yardım olursanız sevinirim.

İşlemci Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU Q8200 @ 2.33GHz 2.33 GHz
Takılı RAM 3,00 GB
Sistem türü 32 Bit işletim sistemi, X64 tabanlı işlemci

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar yazımı maalesef çok kötü yazdığım için uyarı yedim ve sonra da çoklu hesap açtığım için uyarı yedim. (Öyle kurallar olduğunu bilmiyordum.) Cümlenin her bir yanında hata var ve sıkıntımı yanlış anlatmışım. Burada 64 Bit nasıl yapılır değil 64 Bit'te ortalama bir oyun oynarken kasmaması ya da normal şekilde kullanırken sıkıntı çıkarmaması için sistem yükseltmesi önerisi istiyordum. Ve şu an sistemimde Windows 10 ama hiçbir sıkıntı olmadan kullanabiliyorum. Bu arada uyarı yemişken ChatGPT ile konuştum ve sağ olsun yardımcı oldu. :d
Ekranın küçülmesini ve Chrome'un buga girmesini sürücülerin güncellenmediği için olduğunu söyledi. Aşağıya sistem donanımımı yazıyorum.

OS Windows 10
Anakartı G41M-Combo
İşlemci Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU Q8200 @ 2.33GHz 2.33 GHz
Takılı RAM 3,00 GB
Sistem türü 32 bit işletim sistemi, x64 tabanlı işlemci

Hangi oyun oynadığınıza bağlı hocam.

@Alperbro tahminimce R7 240 ekran kartınız var. Bi' üst modeli var bu sistemin bende. Modlu Windows 10 çok iyi gidiyor böyle sistemlere. Ghost Spectre 20H2 Windows 10 yükleyebilirsiniz.

Bilgisayar hızı için HDD'den SSD'ye geçiniz
RAM artırın 4 GB kadar X32(X86) 4 GB+ ise X64
İşlemci mimari değiştirin Soket uyumluluğu vb. şeylere dikkat edin

@Alperbro tahminimce R7 240 ekran kartınız var. Bi' üst modeli var bu sistemin bende. Modlu Windows 10 çok iyi gidiyor böyle sistemlere. Ghost Spectre 20H2 Windows 10 yükleyebilirsiniz.

Bilgisayar hızı için HDD'den SSD'ye geçiniz.
RAM artırın 4 GB kadar X32(X86) 4 GB+ ise X64.
İşlemci mimari değiştirin soket uyumluluğu vb. şeylere dikkat edin.

RAM'i 8 GB yapsam yeter mi? ChatGPT iki soketimin olduğunu ve iki tane DDR2 RAM alırsam bilgisayarım için daha iyi olacağını söyledi. SSD alacak kadar paramda yok uğraşmakta pek istemiyorum. Bilgisayar neredeyse 14 yıllık olacağı için aile fotoğraflarını filan riske atamam. Ama siz yine sistemime uygun SSD ve RAM linkleri atabilir misiniz? Soket uyumluluğunun ne olduğu pek anlayamadım. Bir de montaj işinden filan pek anlamadığım için bilgisayarcı abilere verirsem işini görür mü? Güvenebilir miyim? Cevaplarsanız çok mutlu olurum.

@Alperbro güvenmeyin, parça çalarlar. RAM'i 4 veya 6 GB yapsanız yeterli R7 240 ekran kartı varsa. İşlemciyi de destek varsa Q8300 yapın, fark çok olmasa da küçük bir darboğazı önler.

Şuan DDR2 bellek kullanıyorsanız anında 3+3 şeklinde DDR3'e geçin, anakartta DDR3 girişi var iki tane.

@Alperbro güvenmeyin, parça çalarlar. RAM'i 4 veya 6 GB yapsanız yeterli R7 240 ekran kartı varsa. İşlemciyi de destek varsa Q8300 yapın, fark çok olmasa da küçük bir darboğazı önler.

Şu an DDR2 bellek kullanıyorsanız anında 3+3 şeklinde DDR3'e geçin, anakartta DDR3 girişi var iki tane.

G41M-Combo DDR2 destekliyor mu?

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    2,8 KB · Görüntüleme: 28

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı