Bilgisayar nasıl hızlandırılır ?

HardRock

Hectopat
Daha fazla  
Bilgisayar nasıl hızlandırılır benim bilgisayarım 1.50 gb rami var. İşletim sistemi windows 8.1. İşlemci 2.00 ghz. Veya bir bilgisayarı hızlandırmak için neler yapılmalı ? Ayrı ayrı anlatır mısınız ?

Bilgisayar şu aşamalarla hızlandırılır:
1)Anakartının BIOS sürümü güncel değilse güncellemeni öneririm.
2)Ekran kartının sürücüsü güncel değilse güncellemeni öneririm.
3)Bilgisayarda virüs varsa silmeni öneririm.
4)Haftada bir gün virüs taraması yapmanı öneririm.
5)Windowstan gelen update güncelmelerini yapmanı öneririm.
6)Bilgisayarın içini tozdan temiz tutmanı öneririm.
7)İşlemcinin termal macununu senede bir defa yenilemeni ve RAM yuvalarını tozdan arındırmanı öneririm.
8)Arka planda çalışan gereksiz programları kapatmanı öneririm.
9)Ccleaner ve benzeri programla çerezleri ve buna benzer başka uygulamaları haftada bir temizlemeni öneririm
10)Arkadaşların dediği gibi windows 8.1 işletim sistemi ve SSD almanı öneririm.:)

@osmantalhaaslan burada 1700 MB ukuma-yazmadan bahsediliyor! Şahsen 3 farklı SSD denedim ancak ve malesef "genel anlamda"10 katı geçtik daha dogru düzgün 2-3 kat performans'ı bile alamadım. Evet, PC açılış, kapanış' ta oldukça hızlı. Veri okuma, yazma çok hızlı. Ancak çoğu program, uygulama ve oyunlarda HDD'den neredeyse hiç fark yok.
Sizin belirttiğiniz gibi "ki bu genel'e girer" 10 Kat performans almak mümkün değil. Ama eğer 10 Kat performans alınan uygulama, program adlarını yada veri okuma-yazma özerinden yapsaydınız yorumunuzu, diyecek lafım kalmazdı.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı