Rehber Bilgisayar Nasıl Hızlandırılır?

Merhabalar. Konumuz Bilgisayar Nasıl Hızlandırılır? Sizle için en etkili çözüm yollarından birkaçını göstereceğim. O zaman hemen adımlara geçelim.

1. Adım: Ekranınızın masaüstü görselini düz bir renk yapınız. Bunun için masaüstü sağ tık yapıp "kişiselleştir" seçeneğine tıklayın ardından "Arka Plan" ve düz renk seçeneğini işaretleyin.
1624970226881.png

2. Adım: Odaklanma yardımını kapatın. Arama kısmına odaklanma yardımı yazıyoruz ve tıklıyoruz ardından "kapalı" seçeneğine tıklıyoruz.
1624970360269.png

3. Adım: Başlangıç uygulamalarını kapatın. Bunun için görev çubuğunuza sağ tık ardından "Görev Yöneticisi" seçeneğine tıklıyoruz. Sonrasında "başlangıç" kısmına geliyoruz.
1624970565099.png

Gördüğünüz gibi bir sürü uygulama var buradan istediğinizi kapatabilirsiniz.

4. Adım: Arka Plan uygulamalarını kapatmak. Burada ki yol arama kısmına "Arka Plan Uygulamaları" yazıp aratmak olucak. Buradan size lazım olan uygulamalar hariç diğer bütün uygulamaları kapatabilirsiniz.

5. Adım: Performans Ayarı. Bu yöntemde Ayarlar>Sistem>Hakkında>Gelişmiş Sistem Ayarları
1624970924531.png

Daha sonra sizi bir ekran karşılayacak buradan "Gelişmiş" giriyoruz. Ardından performans kısmında ki "ayarlar" bölümüne basıyoruz. Buradan en iyi performansa ayarla seçeneğine tik atıyoruz.
1624971056201.png

6. Adım: Bilgisayarınızı temizleyin. Bunun için diğer Rehber yazıma bakabilirsiniz.

7. Adım: Bu ayar sadece NVİDİA kullanıcıları için geçerlidir. NVIDIA denetim masasına giriyoruz ardından alt tarafa koyduğum görseldeki seçenekleri işaretleyerek buradan çıkıyoruz.
1624971471899.png

8. Adım: Windows Güncelleştirmelerinizin tam olduğundan emin olunuz.

9. Adım: Ekran kartı sürücülerinizi güncel tutun.

10. Adım: Xbox Game Bar uygulamasını kapatınız.
---------------------------------------
Aslında en etkili yöntemler bunlar diyebiliriz. Başka bir Rehber konusunda görüşmek üzere sağlıcakla kalın...

Son düzenleme:
Arkadaşlar ben burada bir emek veriyorum ama sizin kurduğunuz cümleler biraz saçma bir arkadaş "bilgisayarım yavaşladı sağ ol" yazıyor. Birisi "Çalışmıyor" yazıyor merak ediyorum bu arkadaşlar acaba hangi zaman aralığında denedi de buraya gelip boş bir şekilde konuşuyor anlamıyorum :D. Gerçekten böyle insanlar sayesinde hiçbir iş yapasım gelmiyor çünkü ne yaparsan yap yaranamıyorsun böyle insanlara

Bilgisayarımı yavaşlattın sağ ol cidden. Format atmam gerekli.

Onu da bilmiyorsan nasıl atıldığını söyleyeyim :D

Arkadaşlar ben burada bir emek veriyorum ama sizin kurduğunuz cümleler biraz saçma bir arkadaş "bilgisayarım yavaşladı sağ ol" yazıyor. Birisi "çalışmıyor" yazıyor merak ediyorum bu arkadaşlar acaba hangi zaman aralığında denedi de buraya gelip boş bir şekilde konuşuyor anlamıyorum :D. Gerçekten böyle insanlar sayesinde hiçbir iş yapasım gelmiyor çünkü ne yaparsan yap yaranamıyorsun böyle insanlara.

Onu da bilmiyorsan nasıl atıldığını söyleyeyim :D

Sizin yüzünüzden bilgisayarıma virüs bulaştı heklendi bilgisayarım. Dava açacağım size.

Arkadaşlar zaten bilgisayarın parçaları ile sınırı belli. Bu yöntemler ile bilgisayarı hızlandıramazsınız. İlk geldiği zaman verdiği Performans'a döner en fazla. Daha da işe yaramaz.

Ben şaka yapmıyorum gayet yavaşladı bilgisayarım. 5 saniyede açılan oyun 4 dakika gibi sürede açıldı. Google basıyorum 1 saniyede açılan şey 30 saniye sürdü.

Hocam Allah aşkına konu açılalı 1 dakika olmadı ne ara denediniz? Hem bu adımları yapsanız bilgisayarın yavaşlaması mantıksız. 7K mesajınız var biraz mantıklı konuşun.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı