Bilgisayar nasıl hızlandırılır?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Dostum kaçıncı sınıfsın? Benim ailem de almıyordu. 8. sınıfta bursluluk sınavına girip oradan aldığım aylık para + harçlıkları biriktirerek 1 dolar 8,50 Türk lirası iken dolar almıştım ve 14, 30'dan bozdurmuştum. 10. sınıfta yani bu sene başında 8000 lira kadar bir para biriktirmiş oldum. Üstünü tamamlamaları için de ailemden yardım istedim. Sende böyle bir şeyler deneyebilirsin, ayrıca şu an yaz tatilindeyiz bir işe girip para biriktirebilirsin. Onun dışında yapabileceğin pek bir şey yok.

Yaşım 13 astım rahatsızlığım var çalışamam dolar 2 katı şu an ve ailemizin durumu çok iyi olduğu için bursluluk sınavlarının hiçbirine giremiyorum babam az harçlık veriyor günlük 10 TL.

Hepsini sildim hepsi gerekli program sağ tık yapınca PC donuyor yani.

Çalışamam bu arada ailemin durumu iyi babam akademisyen ve geçende 30 bin TL'lik mobilya aldılar ben ondan önce de söylüyordum.

8.1 çok çirkin geldi Windows 10'a geçtim bu arada SSD yok.

Tıklayınca donuyorsa sorun kesinlikle HDD de aynısını yaşadım kullanılamaz haldeydi PC SSD'ye geçince 1 kez bile sorun yaşamadım

Bulaşmadığın zaman bir şey olmaz fakat bulaşırsan fena olur.

Arkadaşlar SSD ya da RAM takviyesi olmaz ailem yapmıyor. Bilgisayarın var şükret dedikleri için unlost FPS arttırma ve bazı YouTuber'ların ayarlarını yaptım. Chrome hızlandı biraz ama Roblox bile açamıyorum. Aileme diyorum kızıyor banka mıyım ben dedi annem daha demin. 7 yıllık üstelik 4 GB RAM 1600MHz 2 çekirdek nihai performansta 2.7 GHz oldu 4 iş parçacığı ekran kartı GT940M ama bu parçalar 7 yıllık. Hiç bakım yapılmadı sadece 2 ay önce klavye ve kasa değiştirildi çok kötü olduğu için. Performansı kötü dedim tamir ettirdik diyorlar. Format attım FPS odaklı ayarlar yaptım ama sonuç Roblox bile açılmıyor. Sizce ne yapmalıyım para vermeden.
Ailene bu durum için kızma. Bu ekonomide bilgisayar almak gerçekten çok zor ve de durumunuzu bilmesem de kötüleştirir olabileceğini tahmin etmek zor değil çünkü aynı durum çoğu ailede var.

Öncelikle oyun oynamak bir bağımlılıktır ve aileni bir şey kazanamayacağın oyunlar için hiç zorlama ve ben bunları söylüyorum diye bana da kızma çünkü sorgularsan ve araştırırsan bunun senin iyiliğin için söylediğimi anlarsın. Benim oyun bağımlılığı konularıma bakabilirsin.

Ayrıca sistemini yükseltemiyorsan GNU/Linux kullanmayı deneyebilirsin. Hem gelecekte iş sahibi olmanda yardımcı da olabilir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı