xCheesy99
Decipat
Bilgisayarımı Windows kısmından yani sol alttan bilgisayarımı kapat diyerek kapatıyorum. Tamamen gittikten sonra fanların işlemesi, prizin fişinden kapatıyorum. Doğru mu yapıyorum?

Bu kısmen doğru. "Güç düğmesinin görevi" şeklinde bir ayar var Windows'ta. Bunu "Kapat" olarak ayarsa bu doğru olabilir.Bilgisayarınız yeni nesil ise direk kasanın üzerindeki tuştan kapatabilirsiniz. (Yeni nesil kasalarda genelde kasanın üzerindeki tuşa basınca Windows shutdown eylemi gerçekleşiyor.) PSU markanız kaliteli ise ve Merkezi bir yerde yaşıyorsanız şalteri indirmenize bile gerek yok.
Kasa şalterini kapatmaya korkuyorum çünkü PSU kalitesiz bir şey tekrar açtığımda elime patlamasın diye şalteri ellemiyorumDoğru. Fanların durduğuna emin ol mutlaka. Fişi çekmek yerine kasanın şalterini de kapatabilirsin.
Kasa üzerinden kapatınca bir arkadaş linçlemişti diye sordumkasa eski nesil i3 3210 işlemcili bir kasa ama düğmeleri var yeniden başlatma, kapatma falan. Dediğiniz gibi yapayım o zaman
![]()
Bu kısmen doğru. "Güç düğmesinin görevi" şeklinde bir ayar var Windows'ta. Bunu "kapat" olarak ayarsa bu doğru olabilir.
Gelen "çıt" sesinden korkuyorsun herhalde.Kasa şalterini kapatmaya korkuyorum çünkü PSU kalitesiz bir şey tekrar açtığımda elime patlamasın diye şalteri ellemiyorum.
Şahsen kendim kullanmıyorum ama kullanan yakınlarım var. Hatta dedem için yapmıştık. Kapatmayı bulmakla uğraşmasın diye. Laptop açma kapama tuşuna basınca direkt kapanıyordu.@Alpaslan64'ün dediği yöntemi uygulayabilirsiniz önce.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.