Bilgisayar nasıl sıfırlanır?

enesing

Femtopat
Daha fazla  
Evet öncelikle merhaba bugün masaüstü bilgisayarımı sıfırlamaya karar verdim ancak sorun gider menüsünde bilgisayarınızı sıfırlayın gibi bir seçenek yok. Diğer bilgisayarımda ise bu seçenek vardı. Şu an sıfırlamak istediğim bilgisayarda sadece başlangıç ayarları seçeneği var. Ne yapacağım?

Evet öncelikle merhaba bugün masaüstü bilgisayarımı sıfırlamaya karar verdim ancak sorun gider menüsünde bilgisayarınızı sıfırlayın gibi bir seçenek yok. Diğer bilgisayarımda ise bu seçenek vardı. Şu an sıfırlamak istediğim bilgisayarda sadece başlangıç ayarları seçeneği var. Ne yapacağım?

Dostum sana tavsiyem sıfırlamaktansa format atman daha sağlıklı olacaktır, çünkü sıfırladığınsa windows.old diye bir dosya oluşturuyor ve gereksiz dataları depoluyor, 2-3 defa sıfırladım, her defasında PC iki kat daha yavaşladı, en temizi BIOS'tan format atman olacaktır.

Format atın. Neden mi? Çünkü formatlamak daha sağlıklı harddiskin adına. Peki format nasıl atacaksın? Şöyle:

İlk önce 8 GB bir USB bellek lazım. Birde iso dosyası. Bu iso dosyası olayında işletim sistemi yer alır. Rufus ile onu flash belleğe yazdıracaksın. Sonra yazdırdıktan sonra BİOS'a girip boot kısmından ''Hard Disk Devices'' kısmına getirip kuruluma devam edeceksin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı