Bilgisayar nasıl toplanır?

Dikkatli davranarak kolayca sisteminizi toplayabilirsiniz. Soketlerin yönlerine, RAM ve ekran kartının tırnaklarına dikkat edin, parçaları birleştirmek için çok zorlamayın, acele etmeyin. YouTube benzeri platformlarda anakartınızın kasanızın modelini yazarak detaylı montaj videolarını bulabilirsiniz.
 
Kabloları çok karıştırmadan, adım adım izleyerek yaparsan sorun olmaz.
 
Anakart marka model nedir?

B460M-A-PRO mATX. 16 GB 2x8 3200MHz curicial RAM. i3-10100F işlemci. Aerocool VX Plus 500W PSU. Ekran kartı yok ama 730 olacak.
ikinci el malzemeye güvenmeyen aileme selam olsun
 
Bilgisayar toplamak bisiklet sürmek gibi. Bir kez toplamış olsanız kendiniz toplayın derdim ama daha önce tecrübeniz yoksa tecrübeli birinden yardım alın. Hele ki parça fiyatları bu kadar yüksekken. Ücretli toplayacaksınız kesinlikle mahalle arası bir yerden toplatmayın. Sonra "senin 8 GB RAM ağırlık yapıyordu onu 4 GB yaptım, teşekkür etmene gerek yok" gibisinden cümleler duyabilirsiniz. Mümkün olduğunca toplanırken bilgisayarınızın yanında olun.
Bilgisayar toplamayı para için değil zevk için yapan birini bulmanız da önemli zira toplamak kadar kablo düzeni de çok önemli. Kablolar kasanın içinden değil kablo yuvalarından geçmeli yoksa bilgisayarım ısınıyor diye konu açmanız kuvvetle muhtemel olur.
 

Kablolar için bir de plastik kelepçe var elimde. Sorun yaratır mı?
 

Hiç bilmiyorsan bilgisayarcıya ver o montajı yapsın ama o montaj yaparken bilgisayarcıyı izle parçalardan bir şeyler alıyor mu diye.
 
Şuan 15 yaşındayım ve 14 yaşında toplamıştım bilgisayarı, genel olarak mantığını anlamanız lazım. Mesela ben çok fazla video izleyerek yaptım, siz de fazla video izleyerek mantığını kavramaya çalışın. Mesela ilk CPU sonra fanı sonra RAM, sıra sıra bütün parçaların hangi sırayla ve nasıl bir şekilde takılacağına bakın ve birçok video izleyin. Size önerim Technopat'daki kasa montajı videolarını izlemeniz. İzlemesi hem keyifli hem öğretiyor. Tabii ilk başta yeni başlayanlar için olanı izleyin. Eğer bunları izlediğiniz halde olmuyorsa o zaman güvendiğiniz birine veya bir mağazaya yaptırmanızı öneririm, nasıl çalıştıklarını bilmiyorum ama örnek olarak Vatan Bilgisayar, İtopya gibi.

 
İfadeler: T21
Kablolar için bir de plastik kelepçe var elimde. Sorun yaratır mı?

Kelepçe önemsiz gibi gözükebilir fakat kablo toplamada gerçekten işe yarıyor. Yeterli sayıda kelepçe yoksa PSU veya güç kablosunu kutu içinde sabitlemek için sert plastik zımbırtılar oluyor, onları da kullanabilirsiniz. (Bende kelepçe yoktu onları kullandım)
Fark ettiyseniz kasalarda anakartın geleceği kısım ile kasa kapağı arasında biraz boşluk vardır. Kabloların oradan geçmesi gerekiyor. Sadece anakarta takılacak yerlerini en yakın yuvadan çıkartıp takmanız gerekiyor. Yani topladıktan sonra anakarta baktığınızda ne kadar az kablo görüyorsanız o kadar iyi.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…