Bilgisayar nerede toplatılabilir?

akg

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba herkese. Önümüzdeki haftalarda Pascal'lı GPU'ların gelişiyle beraber bilgisayarı toplayacağım. Daha önce 4-5 kere parçaları kendim birleştirmişliğim var fakat onlar bozulmuş kasalardan düzgün bir şey çıkarırken stressiz denemelerdi. Şimdi 7 bin lira verdiğim bir kasayı toplayabileceğime güvenmiyorum, korkum var açıkcası. Mahalledeki bilgisyarcılarla iş yapmam zaten. Peki ben bunu en iyi nerelerde toplatabilirim? İnternet siteleri güvenilir olur mu? Bir de ben toplanma esnasında başında bulunmak istiyorum bu mümkün mü? Örneğin ben toplattım, anakartını kutu ve içeriği ve diğer kutular nereye gidecek?

Bazı internet siteleri gerçekten güvenli oluyor. Evet bakkalcıların eline bu işi vermek de olmaz. Bilgisayardan anlayan ve sizi tanıyan birisini seçerseniz yanında durarak ne yapıp ettiğini sorarak anlarsınız. Bir bakkalcının (güya bilgisayarcının) yanında dursanız bile bilgisayar ile ilgili çok bir şey bilmiyorsanız sizi ekran kartının gb çok yüksek gibi numaralarla dolandırabiliyorlar.

Al, kendin topla. Çok basit. Korkacak bir yanı yok ki. Youtube ta binlerce video var. En kötü vatanbilgisayar, sinerji gibi firmalardan toplatabilirsin. Fakat onların başında beklemen mümkün değil. Çünkü diyelim ki kasayı yaptırdın. Montajına geçtiklerinde genelde ayrı bir bölümde müşterilerin giremeyeceği bir yerde toplarlar. Başlarında da bekleyemezsin.

Ebrar bilgisayar, teknobiyotik nasıldır bu konuda? Kendim toplama konusuna gelince, hala emin değilim. İçindeki kablo düzenlemesi, termal macun sürmesi, anakartın hallolması beni strese sokar gibi.

Sıkıntı yapma, ben daha 10 yaşında bilgisayarla ilk tanıştığımda toplamıştım daha. Termal macun soğutucunun üzerine sürülü olarak gelir, gelmezse de üstüne nohut kadar bırakıcaksın üstüne soğutucuyu takıcaksın. hem kendin kurman ayrı bi zevk verir. Yardım istersen sarıyere yakınsan sana yardımcı olabilirim.

En iyisi kendin toplaman olacaktır. Technopat'ın videolarından yararlanabilirsin. 1500 TL'lik sistem toplama videolarıda var 9000 TL'lik de. Her kısmı adım adım açıklamaları ile en ince detayına kadar anlatıyorlar. Vidaları ne kadar sıkacağınıza kadar. Kendine güven. Ben 7000 TL'lik bir sistem toplasam tanımadığım insanların eline vermezdim o sistemi.

Peki içine orijinal oem windows 10 nasıl atabilirim

Şubeden şubeye farklılık gösteriyor olabilir. Vatan Bilgisayar'ın Adana şubesinde açık bir yerde montajladılar ve 15 dakika sürdü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…