Bilgisayar oyun oynarken kapandı

Görkem Tire

Megapat
Makaleler
2
Daha fazla  
Dün bilgisayar oyun oynarken bir anda kapandı. Çalıştırdığımda CPU ve GPU'nun fanları dönüyor fakat görüntü yok. Monitör veya HDMI bozuk değil başka bir cihazda test ettim. Anakartın diğer slotlarını da test ettim, açılmadı. PSU ise yeni. Geçen ay bir elektrik kesintisinde bozulmuştu. Şu anki sıkıntı anakarttan mı yoksa CPU veya GPU mu bilmek istiyorum. Ona göre parça alacağım. Test edebileceğim ekstra parçalarım yok.

Kulaklıktan gelir zaten.

Bilgisayarı çalıştırabiliyor musun?
Görüntü olmadan bilgisayar çalışıyor mu fanlar dönüyor mu?
Fanlar dönüyor. Hem işlemci hem de ekran kartı

Kulaklıktan gelir zaten.

Bilgisayarı çalıştırabiliyor musun?
Görüntü olmadan bilgisayar çalışıyor mu fanlar dönüyor mu?
Windows başlatma sesi gelmiyor.

Bilgisayar çalışırken ekran kartını sökün. Eğer kendini kapatırsa fanlar durursa ekran kartı çalışıyor demektir.

Söktükten sonra PC çalışmaya devam ederse yani işlemci ve diğer fanlar dönmeye devam ederse ekran kartı bozuk demektir.

Ama Windows açılış sesini duymuyorsak farklı bir yol deneyelim. Ekran kartı sökme işini en sona bırakalım.

-Sırasıyla RAM'leri teker teker farklı slotlara takarak çalıştırmayı dene.

-Eğer düzelmezse BIOS Pilini söküp 10 dk falan beklemek de işe yarayabiliyor bazen.
Bunları yapmadan önce PSU'dan güç kablosunu sökün ve 5 saniye PC güç tuşuna basılı tutun.

-İşlemcin nedir?
Onboard görüntü alma imkanımız var ise ekran kartını söküp bunu da dene.

Son düzenleme:
Bilgisayar çalışırken ekran kartını sökün. Eğer kendini kapatırsa fanlar durursa ekran kartı çalışıyor demektir.

Söktükten sonra PC çalışmaya devam ederse yani işlemci ve diğer fanlar dönmeye devam ederse ekran kartı bozuk demektir.

Ama Windows açılış sesini duymuyorsak farklı bir yol deneyelim. Ekran kartı sökme işini en sona bırakalım.

Sırasıyla RAM'leri teker teker farklı slotlara takarak çalıştırmayı dene.
Eğer düzelmezse BIOS Pilini söküp 10 dk falan beklemek de işe yarayabiliyor bazen.
Bunları yapmadan önce PSU'dan güç kablosunu sökün ve 5 saniye PC güç tuşuna basılı tutun.

-Sırasıyla RAM'leri teker teker farklı slotlara takarak çalıştırmayı dene.

-Eğer düzelmezse BIOS Pilini söküp 10 dk falan beklemek de işe yarayabiliyor bazen.

-İşlemcin nedir?
Onboard görüntü alma imkanımız var ise ekran kartını söküp bunu da dene.

Ryzen 5 2600 işlemci RX570 ekran kartı GA-A320M-S2H anakart. BIOS pili ve RAM yöntemini bugün denedim ama olmamıştı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam 2-3 hafta kadar önce aynı ekran kartı ile aynı şekilde bir anda kapanıp bir daha görüntü alamama sorunu yaşamıştım. Ekran kartı bozulmuştu yenisini aldım.

Dediğim gibi ekran kartı sökme işlemini uygulayın. Bakalım neler olacak.

Hocam 2-3 hafta kadar önce aynı ekran kartı ile aynı şekilde bir anda kapanıp bir daha görüntü alamama sorunu yaşamıştım. Ekran kartı bozulmuştu yenisini aldım.

Dediğim gibi ekran kartı sökme işlemini uygulayın. Bakalım neler olacak.

Ekran kartını söktüğümde çalışmaya devam etti.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartını söktüğümde çalışmaya devam etti.

Ekran kartın büyük ihtimalle bozuk. Geçmiş olsun.
Ama şöyle bir şey de var acaba görüntü yokken Windows açılıyor mu bunu öğrenebilsen iyi olurdu.

Benim Windows'um açılıyordu ama görüntü asla gelmiyordu. Ekran kartını söksem bile Windows ve PC sorunsuz çalışmaya devam ediyordu Spotify'dan şarkı bile açabiliyordum görüntü yokken.

Eğer Spotify kullanıyorsan ve bilgisayarı açtığın zaman o da otomatik açılıyorduysa, klavyede mutlaka şarkı başlatmak için bir kısayol tuşu olmalı. Bilgisayarı çalıştır ve açıldığından emin olduktan sonra o tuşa basıp şarkı başlatmayı dene. Ses geliyorsa ve görüntü yoksa bu sefer kesinlikle ekran kartı bozulmuş demek olur.

Ama şu anda da bakacak olursak, ekran kartın bozuk gibi duruyor.
Ekran kartının markası neydi acaba?
Şu anda ekran kartının fanları dönüyor mu görüntü olmasa bile?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı