Çözüldü Bilgisayar oyun oynarken kapanıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Qony

Hectopat
Merhaba. Sistem özelliklerim GTX 1660 Super, B450M anakart, Ryzen 5 5600 işlemci, 8+8 16 GB 3200 MHz RAM, 512 GB M.2 WD SSD + 480 GB SATA SSD. Sorunum şu, CS:GO veya Battlefield 1 oynarken bilgisayar küt diye bir anda kapanıyor mavi ekran falan hiçbir şey yok. League of Legends oynarken kapanma yaşamadım. Sıcaklıklar yükte 82 dereceyi geçmedi, güç kaynağından şüphelendim elimde var olan Quake eski bir güç kaynağı vardı onu taktım düzelir gibi oldu emin olamadım. Garanti olsun diye gidip MSI MAG A550bn aldım onu taktım sorun devam ediyor. Quake'ye geri döndüm sorun bunda da tekrar olmaya başladı. Neden kaynaklı olabilir öneriniz nelerdir? Ek olarak SATA SSD'den şüphelenip oyunları M.2 SSD'ye aktardım fakat sorun düzelmedi işlemci, SSD ve RAM'in biri 0

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Anakartın nasıl test edilebileceğine dair bir fikrim yok açıkçası.

Yani, ne olursa olsun, sıcaklıklar yüksek dahi olsa testlerde PC'nin kapanmıyor olması biraz garip geliyor. Prime95 dışında bilgisayar hiç kapanmadı. Onda da fan değişimi sonrası kapanma sorunu yaşamadım. Ancak Battlefield oynarken hâlâ kapanmaya devam ediyor.

Anakartın nasıl test edilebileceğine dair bir fikrim yok açıkçası.

https://www.technopat.net/sosyal/konu/r5-5600-sistem-durduk-yere-kapaniyor.3468966/ kral nalet olsun haklı çıktım, maalesef 50 tane link var bir de nasıl bulamadım çözümü. Bize bir de anakart sıkıştı ya :/
Merhaba. Sistem özelliklerim GTX 1660 Super, B450M anakart, Ryzen 5 5600 işlemci, 8+8 16 GB 3200 MHz RAM, 512 GB M.2 WD SSD + 480 GB SATA SSD. Sorunum şu, CS:GO veya Battlefield 1 oynarken bilgisayar küt diye bir anda kapanıyor mavi ekran falan hiçbir şey yok. League of Legends oynarken kapanma yaşamadım. Sıcaklıklar yükte 82 dereceyi geçmedi, güç kaynağından şüphelendim elimde var olan Quake eski bir güç kaynağı vardı onu taktım düzelir gibi oldu emin olamadım. Garanti olsun diye gidip MSI MAG A550bn aldım onu taktım sorun devam ediyor. Quake'ye geri döndüm sorun bunda da tekrar olmaya başladı. Neden kaynaklı olabilir öneriniz nelerdir? Ek olarak SATA SSD'den şüphelenip oyunları M.2 SSD'ye aktardım fakat sorun düzelmedi işlemci, SSD ve RAM'in biri 0

RAM lerinizi XMP açıp memtest86 yapar misiniz?

Güç kaynağınızı test etmek için ekran kartınızı yüke sokun. Eğer sistem kapanırsa ekran kartınızda veya psunuzda bir sorun var demektir, Windows'un RAM stabilite programı ile de RAM'lerinizi test edebilirsiniz. Bir başka durum sıcaklıklarınızı kontrol edin, bileşenleriniz belirli bir sıcaklığa ulaştığında sistem kendisini korumaya alarak kapatır.

Güç kaynağınızı test etmek için ekran kartınızı yüke sokun. Eğer sistem kapanırsa ekran kartınızda veya psunuzda bir sorun var demektir, Windows'un RAM stabilite programı ile de RAM'lerinizi test edebilirsiniz. Bir başka durum sıcaklıklarınızı kontrol edin, bileşenleriniz belirli bir sıcaklığa ulaştığında sistem kendisini korumaya alarak kapatır.

Windows'un RAM stabilize programı bir işe yaramıyor. Memtest86 yapması daha sağlıklı olur. Bende de bu arkadasla aynı sorun vardı. Ramdeymis sorun Memtest86 sayesinde buldum.

RAM lerinizi XMP açıp Memtest86 yapar misiniz?

Ceza yedim 1 saat yazamadım şimdi XMP'nin ne olduğunu bilmiyorum ama RAM'leri 2400 MHz başlatıyordu BIOS'tan ben 3200 yaptım kendim. Eski RAM'i söktüm biraz oynadım oyun kapanmadı RAM'dan gibi görünüyor sorun yine de takıp Memtest86 deneyeceğim söktüğüm RAM'in altında silgi tozu zerresi kalmış belki de ondan kaynaklı çünkü bu RAM'i başka bir anakartta sorunsuz kullanıyordum 0 değil ama eski değil RAM taş çatlasın 6 aylıktır.

FurMark'ta kapanmadı aslında güç kaynağı içinde dediğim gibi MSI 550 watt 0 PSU takmıştım onda da aynı sorun devam etti RAM'leri deneyeceğim gibi.

Aynı sorun bende de oldu bu akşam oyundayken ekran karardı sesler bozuk ama gelmeye devam ediyordu kendini yeniden başlattı sonra başlatmamaya başladı aynı aşağıdaki linkteki gibi genel bir sorun mu var acaba?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Aynı sorun bende de oldu bu akşam oyundayken ekran karardı sesler bozuk ama gelmeye devam ediyordu kendini yeniden başlattı sonra başlatmamaya başladı aynı aşağıdaki linkteki gibi genel bir sorun mu var acaba?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yok benim sorunum buna benzemiyor küt diye gidiyor bende kapanıyor açılmıyor.

RAM lerinizi XMP açıp Memtest86 yapar misiniz?

RAM'den kaynaklanıyormuş taktığım zaman PC yine kapandı tek 8 kullanırken bir sorun yok Hikvision Neo 8 GB DDR4 3200 MHz RAM modeli de acaba Intel falan da böyle bir sorun mu oldu ya da anakart soketi mi arızalı onu kurcalıyacağım ama sorun çözüldü RAM kaynaklı bir hataymış.

Yok benim sorunum buna benzemiyor küt diye gidiyor bende kapanıyor açılmıyor.

RAM'den kaynaklanıyormuş taktığım zaman PC yine kapandı tek 8 kullanırken bir sorun yok Hikvision Neo 8 GB DDR4 3200 MHz RAM modeli de acaba Intel falan da böyle bir sorun mu oldu ya da anakart soketi mi arızalı onu kurcalıyacağım ama sorun çözüldü RAM kaynaklı bir hataymış.

Soketten kaynaklı değildir büyük ihtimalle RAM yüzünden. garantiye gönderin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı