Bilgisayar oyunculuğu bitiyor mu?

Makaleler
2
Yer
5391AA Netherlands
Daha fazla  
Meslek
ben mezun oldum la
Apple'ın iPad Pro'su ile aklıma bilgisayar oyunculuğunun biteceği fikri yerleşti. MacBook çipi olan m1'i kullanıyor bildiğiniz üzere. Apex Legends, PUBG New state, Valorant Mobile gibi oyunlar sızdırılmaya bile başlandı. Bence mobil oyunculuğun kralı Apple olacak. Sizin fikirleriniz neler? Sizce bilgisayar oyunculuğu bitiyor mu? Mobilin öncüsü kim olacak?

Apple'ın iPad Pro'su ile aklıma bilgisayar oyunculuğunun biteceği fikri yerleşti. MacBook çipi olan m1'i kullanıyor bildiğiniz üzere. Apex Legends, PUBG New state, Valorant Mobile gibi oyunlar sızdırılmaya bile başlandı. Bence mobil oyunculuğun kralı Apple olacak. Sizin fikirleriniz neler? Sizce bilgisayar oyunculuğu bitiyor mu? Mobilin öncüsü kim olacak?

O kadar kolay bitmez bence.

Mobil oyun sektörü genişleyebilir ama PC oyunculuğu asla bitmez. Hangi mobil oyunda PC oyunu gibi gerçekçilik, kalite ve detaylar var? Yeni iPad Pro gerçekten çok iyi bir cihaz ama PC oyunculuğunu bitiremez. Evet 16 GB RAM'i çoğu laptoptan güçlü bir işlemcisi vara ama Apple PC oyunlarını, özelliklerini vb yakın gelecekte getirmez diye tahmin ediyorum. Hem Apple'ın hedef kitlesi oyuncular değil.

Bugün de bunu mu bitiriyoruz? Devasa paraların döndüğü bir sistemin bitmesi zor. Bir de talep durumu var. Büyük çoğunluğun bütçesi PC almaya daha elverişli, bir de hiç ulaşamayan kitle de var. Ayrıca Apple'ın pazarı ve hedef kitlesi belli. Üç beş oyun devşirildi diye, Apple niye oyun odaklı bir hale dönsün?

Bu soruyu sorma ihtiyacı duyuyorsan, oyunlar hakkında yorum yapma. Bilgisayar oyunculuğunun bitmesi için ya oyun oynamak için daha üstün bir platform çıkması lazım (ve tabletler ve telefonlar o platform olmayacak.) Ya da tanrının bizzat bilgisayarları lanetlemesi gerekir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı