Bilgisayar oyundayken kapanıyor

Lucillias

Decapat
Daha fazla  
Merhaba,
LoL Valorant gibi çok güç harcamayan (öyle biliyorum) oyunda problem yapmıyor. Daha öncesinde şubat Mart civarı Alan Wake 2 oynamıştım hiçbir sorun olmamıştı. Sıcaklıktan mı diye de denedim pek değil gibi normal sıcaklıkta çalışıyor. Yazla alakalı hava alamadığı için mi kasa diye düşünüyorum ama kasa hava almasa sıcaklık normal olmaz. Kapandığında olan şeyi anlatayım: Kendini kapatıyor normal güç tuşuna bastığımda çalışmıyor. İnternetten bulduğum çözümü yaptığımda çalışıyor. Galiba statik elektriği yayıyormuşuz bunu yaptığımızda. Güç kaynağı kablosunu çıkarıp başlatma tuşuna basarak defalarca ve basılı tutarak 10 saniye sorun çözülüyor ama aynı oyuna yani Mafia 2'ye girdiğimde belli bir dakikadan sonra tekrar aynı sorun yaşanıyor. Sistemi ocak ayında hazır sistem olarak almıştım Gaming.Gen.TR'den yeni sayılır.
RAM'leri 5600'de kullanıyorum bunun da etkisi olur mu? Ne yapmalıyım birisi yardımcı olursa sevinirim. Az önce metroda denedim aynı sorunu yaşadım. Sıcaklığı maksimum 73 derece gördüm ve kapandı.
İŞLEMCİ:
AMD Ryzen 7 7800X3D Tray 5.0GHz 8 Çekirdek 96MB Önbellek Soket AM5 İşlemci × 1
İŞLEMCİ SOĞUTUCU:
Thermalright Aqua Elite 240 ARGB V3 240mm Intel-AMD Uyumlu Siyah İşlemci Sıvı Soğutucu – 2 Yıl Birebir Değişim Garantili × 1
ANAKART:
Asus Prime X670-P-CSM 6400MHz (OC) DDR5 Soket AM5 M.2 HDMI DP ATX Anakart × 1
EKRAN KARTI:
ASUS GeForce ROG STRIX RTX 4080 16GB GDDR6X 256 Bit DLSS 3 Ekran Kartı × 1
RAM:
Corsair Vengeance 32GB (2x16GB) 5600MHz CL40 DDR5 Ram (CMK32GX5M2B5600Z40) × 1
SSD:
Samsung 990 PRO 1TB PCIe NVMe 2.0 Okuma 7450MB - Yazma 6900MB M.2 SSD (MZ-V9P1T0BW) × 1
KASA:
FSP CMT595AL RGB Siyah Mid Tower Hydro K Pro HD2-850 850W 80+ Bronze Gaming Kasa × 1

İşlemci sıcaklığından mı ekran kartı sıcaklığından mı bahsediyorsunuz?

İşlemci sıcaklığını da kontrol edebilir misiniz?
58 derece normal gözüküyor hocam
Ekran kartı da 60 73 arası gidiyor belirli yerlere göre. Ram hızını tekrar disabled yaptım metroda sorun yok gibi gözüküyor ama diğer oyunda sorun geçerli. Sorun sıcaklık mı yoksa başka bir sebep mi bilmiyorum.

Nası yapabileceğimi anlatma şansın var mı ?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…