Bilgisayar parça tamiri

Stg44

Hectopat
Arkadaşlar ilgi duyduğumdan dolayı bilgisayar parça tamiri yapmak istiyorum ara sıra YouTube'da tamir videoları seyrediyorum ve hoşuma gidiyor. Anlayan arkadaşlar parça tamiri olarak hangi parçadan başlamalıyım anakart, ekran kartı vs veya kasa, laptop hangisi yeni başlayan birisi için daha iyi olur tamir için gerekli parçaları alacağım havya, voltmetre, sıcak hava tabancası alacağım.

Devre kartlarını tamir edebilmek için temelin bir tık üstü elektronik bilgin olması gerekli. Devre elemanları konusunda kendini biraz eğittikten sonra istediğin parçayı tamir edersin ama hangi devre elemanı voltmetrede ne değer verir hangi değeri verirse bozuktur gibi şeyleri öğrenmelisin.

Elektrik işleriyle uğraşan tanıdıklarım var biraz onlardan yardım alabilirim video izleyerek de az çok bir parçada kısa devre olup olmadığını anlamaya çalıştım ilk başta elimde bozuk bir anakart var fanlar dönüyor fakat anakarttan bip sesi gelmiyor ve ekranda görüntü yok okuduğum kadarıyla kuzey köprüsündeki mosfetlerden bir tanesi sanırım sorunlu.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı