Bilgisayar Parçaları Hangi Mağazadan Alınmalı?

denylord

Megapat
Makaleler
2
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Yakın zamanda sistem toplayacağım. Parçala seçiminden çok, hangi mağazadan alışveriş yapmalıyım, bir türlü karar veremedim. Sosyal'de ve diğer kaynaklar da her mağaza'nın iyi/kötü bir çok yorumunu okudum. Şuan aklımda olan ve çoğunluğun tavsiye ettiği bir kaç mağaza var; Sinerji Bilgisayar, Eksen Bilgisayar, Teknobiyotik, HızlıAl, Pcdepo, İnventus. Hepsinin de çoğunlukla iyi olsa da, kötü yorumları da yok değil. Şikayetvar.com'da neredeyse çoğu mağazada şikayet bulunuyor. Sizin tavsiye ettiğiniz veya alışveriş yaptığınız mağazaların işleyişini, artılı-eksili yönlerini, garantisini, müşteri memnuniyetini detaylı olarak belirtirseniz sevinirim.

Kısaca alışveriş yapacağım mağazadan beklentilerim:
  • Tabii ki diğer mağazalara göre fiyatların uygun olması. :sinsi:
  • İstanbul içi mağazası olsun.
  • Herhangi bir parçada sorun olursa, sıkıntı çıkartmadan değiştirmeli.
  • Montaj ve kurulum işlerini iyi yapan elemanları olsun.
  • Müşteri anlayışı, memnuniyeti ve ilgisi iyi olması.
  • Taksit ile satın almada herhangi bir ek ücret çıkartmasın.
Birde şu Vatan Bilgisayar olayını çözemedim. Neden fiyatlar diğer mağazalara göre daha pahalı? Kimisi Vatan'dan çok memnun, kimisi şikayetçi. (n)

Hizlial gold bilgisayarin kurulusudur. Gokd u ravsiye etmem musteri iliskileri nedeniyle. Eksen bilgisayar istanbulun en.eski bilgisayarcilarindan işlerini bilirler. Ama bende artik istanbulda yasamamam sebebiyle.vatani tercih ediyorum. Arizalai çıkan bir kac parcam oldu hep değiştirirler sorun yasamadim benim icin onwmli olanda bu. Ayrica bilgisayar toplayacaksaniz satis temsilcileri ozel fiyatlar verebiliyor.

Hızlıal ve hepsiburada bunların ikisi açıkcası bende eksi yönleri yok . Hızlıal daha hepsiburadaya göre daha ucuz . İki sitenin de destek sistemi harika . Ürün hızlı bir şekilde ulaşılıyor iki mağazadada . Hızlıal ve hepsiburada arasında 10 tl yada 5 tl oynuyor ürüne göre . Bazen hepsiburada daha uygun oluyor . Takip etmeniz gerekiyor .

Vatan bilgisayarın çağrı merkezi konusunda hiçbir sıkıntısı yok
fakat fiyatlar biraz pahalı
Hepsiburada da hiçbir sıkıntı yaşamazsın
Bence birbiriyle karşılaştır hangi ürün hangisinde daha ucuzsa ondan al

Mağaza olarak PC donanımında en çok alış-veriş yaptığım mağaza Vatan olmuştur.
Her ne kadar Vatan hakkında bayağı şikayet olmuş olsa da, bende tersi bir durum söz konusu olup her defasında memnuniyetimi dile getirmişimdir.(y)

Eğer Vatan indirimlerini takip ederseniz daha uyguna da almanız mümkün olacaktır.
Mağaza olarak önerim Vatan.(y)

Hızlıal ve hepsiburada bunların ikisi açıkcası bende eksi yönleri yok . Hızlıal daha hepsiburadaya göre daha ucuz . İki sitenin de destek sistemi harika . Ürün hızlı bir şekilde ulaşılıyor iki mağazadada . Hızlıal ve hepsiburada arasında 10 tl yada 5 tl oynuyor ürüne göre . Bazen hepsiburada daha uygun oluyor . Takip etmeniz gerekiyor .
Peki önermiş olduğunuz mağazalar, kritlerime uygun mu? Yani garanti, müşteri memnuniyeti/ilgisi, montaj işlemi gibi konularda tam güvenilir yerler midir?

Mağaza olarak PC donanımında en çok alış-veriş yaptığım mağaza Vatan olmuştur.
Her ne kadar Vatan hakkında bayağı şikayet olmuş olsa da, bende tersi bir durum söz konusu olup her defasında memnuniyetimi dile getirmişimdir.(y)

Eğer Vatan indirimlerini takip ederseniz daha uyguna da almanız mümkün olacaktır.
Mağaza olarak önerim Vatan.(y)
Yorumunuz için teşekkürler hocam. Peki kurulum/montaj sırasında izleyebiliyor muyuz? Birde herhangi arızalı veya sorunlu ürünü direkt olarak sıkıntı çıkartmadan değiştiriyorlar mı? Bazı kişiler garanti konusunda ve müşteri ilgisinden şikayetçi. Tabii bu hangi müşteri temsilcisi ile görüştüğüne bağlı da olabilir.

Vatan bilgisayarın çağrı merkezi konusunda hiçbir sıkıntısı yok
fakat fiyatlar biraz pahalı
Hepsiburada da hiçbir sıkıntı yaşamazsın
Bence birbiriyle karşılaştır hangi ürün hangisinde daha ucuzsa ondan al
HepsiBurada montaj/kurulum işlemini yapıyor mu?

Peki önermiş olduğunuz mağazalar, kritlerime uygun mu? Yani garanti, müşteri memnuniyeti/ilgisi, montaj işlemi gibi konularda tam güvenilir yerler midir?

Yorumunuz için teşekkürler hocam. Peki kurulum/montaj sırasında izleyebiliyor muyuz? Birde herhangi arızalı veya sorunlu ürünü direkt olarak sıkıntı çıkartmadan değiştiriyorlar mı? Bazı kişiler garanti konusunda ve müşteri ilgisinden şikayetçi. Tabii bu hangi müşteri temsilcisi ile görüştüğüne bağlı da olabilir.

HepsiBurada montaj/kurulum işlemini yapıyor mu?
Bildiğim kadarıyla hayır

Maalesef Vatan çalışanı montaj konusunda çok zayıf. Bu beceriksizliklerini bir çok konuda yaptıkları berbat montajlarından gördüm. Ama PC toplamada çok iyi anlayan çalışanı da vardır ancak bu size denk gelir mi bilemiyorum.
İyisi mi PC'yi kendiniz toplayıp montajını yapın.

Yanılmıyorsam, vatanda yaklaşık 25 bin TL'lik alış-veriş yaptım, bir çok örünü arızası olmadığı halde sorgusuz sualsiz değiştirmişlerdi. Hatta 3 ay kullandığım bir anakartım vardı (Sabertooth X79), adamlar o anakart bile değiştirmişlerdi. O 3 ay kullandığım anakartı da kullanılmış diyerek sattılar, buna bizzat şahit oldum. Tabi bu Türkiye'nin her ilindeki vatan mağazası yapar anlamına gelmiyor. Siz almak istediğinizde oradaki yetkili bir kişi ile görüşün, onlar size daha detaylı bilgi verecektir.:)

Aynı konuyu ben de açmak üzereydim, iyi denk geldi. Her mağazanın iyi diyeni kötü diyeni var. Bugün tekrardan hesaplattığım sistemime 5300 lira fiyat çıkardılar. Üstelik HDD 64 yerine 32 mb önbellek, kasa Z11 Neo yerine Z11 Plus gibi ayrıntılar olmasına rağmen. Benim istediklerim ellerinde yokmuş, daha ucuz olanları toplayıp 5300 lira dediler. Haftasonu indirimi diye bir şey yok, bilgisayar parçalarında öyle indirim yapmıyoruz dediler yüzüme yüzüme. Aynı kasayı Sinerji'den topluyorum, 4400 lira çıkıyor. Ben bu işe anlam veremedim, ya Vatan kazığı öyle böyle değil, ya da Sinerji'de bir hinlik var. Önümüzdeki ay İstanbul'a Sinerji'nin bayisine gidip nasıl insanlar ilgilenmeleri nasıl diye kontrol etmeyi planlıyorum. Varsa bu firma hakkında bilginiz, paylaşabilirseniz ben de memnun olurum. Nereden alacağıma dair endişem kalmaz en azından. Toplama işini kimseye yaptırmak istemiyorum bu arada, her şeyi açılmamış kutulu olarak almam gerek.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı