Bilgisayar Parçaları Hangi Mağazadan Alınmalı?

Maalesef Vatan çalışanı montaj konusunda çok zayıf. Bu beceriksizliklerini bir çok konuda yaptıkları berbat montajlarından gördüm. Ama PC toplamada çok iyi anlayan çalışanı da vardır ancak bu size denk gelir mi bilemiyorum.
İyisi mi PC'yi kendiniz toplayıp montajını yapın.

Yanılmıyorsam, vatanda yaklaşık 25 bin TL'lik alış-veriş yaptım, bir çok örünü arızası olmadığı halde sorgusuz sualsiz değiştirmişlerdi. Hatta 3 ay kullandığım bir anakartım vardı (Sabertooth X79), adamlar o anakart bile değiştirmişlerdi. O 3 ay kullandığım anakartı da kullanılmış diyerek sattılar, buna bizzat şahit oldum. Tabi bu Türkiye'nin her ilindeki vatan mağazası yapar anlamına gelmiyor. Siz almak istediğinizde oradaki yetkili bir kişi ile görüşün, onlar size daha detaylı bilgi verecektir.:)
Peki inventus nasıl? Montajını iyi yapıyorlar mı? Bilgisi olan varsa sevinirim.

Aynı konuyu ben de açmak üzereydim, iyi denk geldi. Her mağazanın iyi diyeni kötü diyeni var. Bugün tekrardan hesaplattığım sistemime 5300 lira fiyat çıkardılar. Üstelik HDD 64 yerine 32 mb önbellek, kasa Z11 Neo yerine Z11 Plus gibi ayrıntılar olmasına rağmen. Benim istediklerim ellerinde yokmuş, daha ucuz olanları toplayıp 5300 lira dediler. Haftasonu indirimi diye bir şey yok, bilgisayar parçalarında öyle indirim yapmıyoruz dediler yüzüme yüzüme. Aynı kasayı Sinerji'den topluyorum, 4400 lira çıkıyor. Ben bu işe anlam veremedim, ya Vatan kazığı öyle böyle değil, ya da Sinerji'de bir hinlik var. Önümüzdeki ay İstanbul'a Sinerji'nin bayisine gidip nasıl insanlar ilgilenmeleri nasıl diye kontrol etmeyi planlıyorum. Varsa bu firma hakkında bilginiz, paylaşabilirseniz ben de memnun olurum. Nereden alacağıma dair endişem kalmaz en azından. Toplama işini kimseye yaptırmak istemiyorum bu arada, her şeyi açılmamış kutulu olarak almam gerek.
Gerçekten fiyatlar arasında çok fark var. Herkes bütçesine uygun yerden satın almayı tercih eder. Sonuçta her yıl sistem yenileyecek kadar bütçemiz yok. :) Sanırım bende biraz daha araştırma yapacağım. Daha sonra Vatan'dan başlayarak, sıra sıra gidip göreceğim mağazaları.

Inventus, Eksen.
Mağazalar hakkında daha detaylı olarak bilgi verebilir misiniz? Belirttiğim kriterler doğrultusunda.

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim kanka var caseking'de calisan ordan aliyorum genelde, yoksa ebay yada amazon...
Hocam peki hangi parçalar, neye göre gümrükte takılır? Eğer gümrükte sorun olursa gümrük parası, parçanın 2 katı oluyormuş diyorlar.

Inventus montaj konusunda iyi ve sistemi göndermeden önce 12 saat test ediyorlar.
Montaj sırasınasında ve test sırasında izleyebiliyor muyuz? Birde arızalı veya herhangi bir sorunu çıkan parçayı, istisnasız değiştiriyorlar mı? Yoksa garantide yan çizme durumları olur mu? :)

İzleyemiyorsunuz size testi yapıp gönderiyorlar. Garanti konusunda sıkıntı çıkmaz diye düşünüyorum, forumlarda okuduğum kadarıyla memnun kalmayan yok.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı