Bilgisayar parçası arıza tespiti nasıl yapılır?

XxmrfirexX

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba aylardır uğraştığım bir durum var sorunum şu ki oyunları yüksek FPS alsam da akıcı oynayamıyorum veya 100FPS altına düştüğünde kasıyormuş gibi oluyor. 144FPS üstü akıcı fakat bazen 144FPS de bile akıcılık gidiyor. Bazen PC'yi açtığımda masaüstünde bile 30Hz gibi hareket ediyor fare. Çözünürlüğüm 144Hz 60Hz'ye falan da düşmemiş denemediğim yol kalmadı bu her oyunda var hiçbir oyunu akıcı oynayamıyorum. Yeni anakart aldım düzelmedi farklı bir işlemci denedim düzelmedi. Sürücüler güncel. Sorunun neden kaynaklandığını bulmak istiyorum. Nasıl bulabilirim? Yardımlarınızı bekliyorum.

Sistem özellikleri:
AMD Ryzen 9 3900X ve Ryzen 5 3600X de denendi 3.8GHz
MSI Ventus RTX 2070 Super.
MSI MPG X570 GAMING Plus 4400MHz(OC) DDR4 soket AM4 ATX anakart.
Corsair Vengeance LPX 2x8GB 3200MHz RAM.
Thermaltake 750W RGB Smart series 80+ Bronze.
Samsung 970 EVO M.2 500GB.
Monitör: Acer 165Hz 0.5 ms.

İşlemci için Prime95 testi yapabilirsiniz.
Ekran kartı için Furmark testi yapabilirsiniz.
RAM için Memtest yapabilirsiniz.
SSD için CrystalDiskMark testi yapabilirsiniz.
Bunları yaparken bilgisayar kapanıyor mu söyleyin (CrystalDiskMark hariç), geri kalanı için ne yapabilirsiniz bilmiyorum.

Arkadaşlar merhaba aylardır uğraştığım bir durum var sorunum şu ki oyunları yüksek FPS alsam da akıcı oynayamıyorum veya 100FPS altına düştüğünde kasıyormuş gibi oluyor. 144FPS üstü akıcı fakat bazen 144FPS de bile akıcılık gidiyor. Bazen PC'yi açtığımda masaüstünde bile 30Hz gibi hareket ediyor fare. Çözünürlüğüm 144Hz 60Hz'ye falan da düşmemiş denemediğim yol kalmadı bu her oyunda var hiçbir oyunu akıcı oynayamıyorum. Yeni anakart aldım düzelmedi farklı bir işlemci denedim düzelmedi. Sürücüler güncel. Sorunun neden kaynaklandığını bulmak istiyorum. Nasıl bulabilirim? Yardımlarınızı bekliyorum.

Sistem özellikleri:
AMD Ryzen 9 3900X ve Ryzen 5 3600X de denendi 3.8GHz
MSI Ventus RTX 2070 Super.
MSI MPG X570 GAMING Plus 4400MHz(OC) DDR4 soket AM4 ATX anakart.
Corsair Vengeance LPX 2x8GB 3200MHz RAM.
Thermaltake 750W RGB Smart series 80+ Bronze.
Samsung 970 EVO M.2 500GB.
Monitör: Acer 165Hz 0.5 ms.
Monitöre giden kablonuzu kontrol edin. Mümkünse Displayport kablo ile kullanın.

Monitöre giden kablonuzu kontrol edin. Mümkünse Displayport kablo ile kullanın.
denedim hocam şuan hdmi ile de deniyorum sonuç aynı maalesef :(
165 Hz monitörün olduğu için FPS 165'in altına düştüğü zaman kasıyormuş hissiyatı veriyor.
Monitör Hz'ini daha düşük bir değere çekin.

Ama bu sadece ben de mi oluyor anlamadım herkes 144Hz monitörü ile 100FPS falan oynuyor akıcı diyor herkes bende öyle değil.
İşlemci için Prime95 testi yapabilirsiniz.
Ekran kartı için Furmark testi yapabilirsiniz.
RAM için Memtest yapabilirsiniz.
SSD için CrystalDiskMark testi yapabilirsiniz.
Bunları yaparken bilgisayar kapanıyor mu söyleyin (CrystalDiskMark hariç), geri kalanı için ne yapabilirsiniz bilmiyorum.
o testleri yaptım bir sorun çıkmadı bilen birileri de yaptı sorun yok dedi ama mesela ekran kartının başka sorunu olma şansı yok mu? testten geçince sorunsuz mu oluyor?

denedim hocam şuan hdmi ile de deniyorum sonuç aynı maalesef :(

Ama bu sadece ben de mi oluyor anlamadım herkes 144Hz monitörü ile 100FPS falan oynuyor akıcı diyor herkes bende öyle değil.

o testleri yaptım bir sorun çıkmadı bilen birileri de yaptı sorun yok dedi ama mesela ekran kartının başka sorunu olma şansı yok mu? testten geçince sorunsuz mu oluyor?
Ama sizin monitörünüz 165 Hz, 144 Hz değil ki.

Ama sizin monitörünüz 165 Hz, 144 Hz değil ki.

144 kullandığımda da öyle hocam yani 240 kullanan arkadaşım var akıcı diyor oyun yani ve şöyle bir sıkıntı da var mesela CS:GO girdiğimde 1mslik takılmalar oluyordu onda da akıcı değildi FPS yüksek olmasına rağmen AWP scopunu açıyorum mesela takılıyordu ama 1ms onun dışında akıcı değildi 300FPS de bile Doom Eternal de kasıyor gibi 40FPS oynuyormusum gibi sanki anlayamadım hocam yardım edin lütfen :/

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı