Bilgisayar performansı nasıl artırılır?

Makaleler
1
Yer
Kocaeli gölcük
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
4060Tİ 16 GB RAM Ryzen 5 5500 Cooler Master 120L XTB 1 TB SSD
Meslek
Öğrenci
Bilgili birisinden bir nevi rehber istiyorum şu anda, cihaz sıcaklıkları GTA 5 gibi oyunlarda 90 dereceye kadar çıkıyor frekans limitini kaldırırsam, undervolt falan denmişti ama ne işe yarıyor nasıl yapılıyor bir bilgim yok. Acaba laptopun performansını arttırmak için adımları söyleyebilir misiniz?

@InternetciMen

Laptopum Casper Nirvana F650 Gold.
MX130.
8 GB RAM
Attığınız konuda undervolt nasıl yapılır söylüyor mu? Bir de frekans limitini kaldırınca 90 derecelere çıkıyor bilgisayar, bu 90 dereceyi engelleyebilir miyim sizce?

Termal macun ve iç temizlik ortalama 2-3 ay oldu ayda bir yapıyorum.

Hocam maalesef ekran kartınız kötü ve ağır pyunları açarsanız normal olarak yoğun çalışacaktır ve ısınacaktır.

Takip ettiğim rehber adı altında paylaştım, kapsamlı ve bilgilendirici bir rehber. Söylemese niye paylaşayım?
Hocam daha basit bir şekilde anlatan bir rehber yokmu? Çok karışık gözüküyor.

Hocam maalesef ekran kartınız kötü ve ağır pyunları açarsanız normal olarak yoğun çalışacaktır ve ısınacaktır.

Çoğu oyunda direkt olarak 90 dereceyi geçiyor frekans limitini kapatmaz isem. Hiçmi azaltamam bu sıcaklığı?

Çoğu oyunda direkt olarak 90 dereceyi geçiyor frekans limitini kapatmaz isem. Hiç mi azaltamam bu sıcaklığı?

Hocam dediğim gibi ekran kartınızla ağır oyun açınca derece artışı normal laptopların altına fan koymak 5-10 derece düşürmekte
Tabii sizde değişebilir
Bence fan pek mantıklı değil ama deneyebilirsiniz.

Dediğim gibi para vermeden performans artışı arıyorum şu anda, undervolt en mantıklısı gibi ama cidden çok karışık geliyor :/

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…