Bilgisayar Power tuşuna basınca acılmıyor

tidalconch

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşımın bilgisayarı kapattığı günün ertesi bilgisayarın Power tuşuna basıldığı halde acılmıyor dedi. Daha yeni götürmüştü bilgisayarcıya Demin elektrik gelmıyorken tuşa birkaç kere basıp acmayı denedik ama olmadı. F panel kablolarını kontrol edecektik ama arkadaş uzakta diye pek yardım edemedim, bulamadı Power SW kablosunu herhangi bir öneriniz varsa söyleyebilir misiniz?

Son düzenleme:
Bilgisayarcı neden sadece PSU'yu kontrol etmiş. Diğer donanımlara bakmamış mı?
yakın bi zamanda bilgisayarını tamir ettirmişti oynuyodu bildiğim kadarıyla bütün donanımlara bakılmıştı ama bi gün pcyi acmaya calıştığında pc acılmamaya başladı hızlıca yazıcam diye yanlış yazmışım kusura bakmayın

Anakarttan kısa devre yaparak başlatmayı başarabilir mi?
yapmayı denicektik ama güvenlik acısından pek emin olamadım tam hakim değilim bu konuya

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Anakart marka/modeli nedir? Yapacağınız işlem tehlikeli değildir. Sadece 2 pini birbirine değdireceksiniz.

Böylelikle power buton sorunlu mu anlayacağız.

Aslında basit bir işlem zaten anakarttan akım geçmiyor bir zarar veremez yani kısa devre falan olamaz sadece doğru yere iletken bir parça değdirecek.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…